Rudari Jame u projektu RTS-a „60 najlepših narodnih pesama“

759 0

BOR, (IST Media, G.T.V) Rudarsko-topioničarski basen Bor prosto nije mogao da ne udovolji molbi urednika Radio televizije Srbije Milana Popovića (autora emisije „Zadnja kuća“, Srbija i GOST RTS-a) da rudari Bora budu deo projekta „60 najlepših narodnih pesama“ koji RTS uskoro pokreće kao uvertiru u svoj jubilej – 60 godina televizije.

 

 

Pošto je, po Popovićevim rečima, cilj RTS-ovog projekta „oživljavanje priče o lepoj muzici i dobrim kolektivima, ali i veselom duhu našeg naroda“, RTB Bor je sa zadovoljstvom prihvatio da bude njegov deo.

 

Rudari Jame u projektu RTS-a „60 najlepših narodnih pesama“–U institucijama, kompanijama i ustanovama, koje su važne za našu kuću i sa kojima imamo odličnu saradnju, tražimo pojedince koji dobro pevaju staru narodnu muziku.

 

“Želja nam je da i rudari, oni koji rade u podzemnom rudniku i liftom silaze u jamu – zapevaju, a da ostale kolege, koje bi ispred sebe imale listu pesama za koje se glasa, zaokruže najlepše pesme po njihovom izboru i neke od njih pevuše za vreme pauze” – rekao nam je Milan Popović.

 

Svetislav pesmu posvetio Nevenki koja rukovodi liftom (Foto: Kolektiv)

 

Rudari Jame u projektu RTS-a „60 najlepših narodnih pesama“Za potrebe snimanja svoje vokalne sposobnosti je, 28. septembra, pred kamerama RTS-a pokazao rudarski nadzornik borske Jame Svetislav Stefanović.

 

Društvo mu je i u liftu, ali i u jamskom „kafiću“ pravio deo prve smene rudara, pa su zajedno otpevali pesmu „Vrati se, Neno, vrati“.

 

U pauzama između setova šalili su se da je trebalo da malo modifikuju tekst i opevaju „Vrati nas, Neno, vrati“, a saznasmo i zašto. Rukovalac liftom je toga dana bila Nevenka Radovanović Nena, pa su njoj posvetili pesmu.

 

Rudar i „pevač“ Sveta Stefanović u liftu je otpevao i Šabanovu „Dođi da ostarimo zajedno“, ali i hit Slobodana Domaćinovića „Staj, staj, nu pljeka“.

 

Kako je to RTS „spakovao“ i sa kojom će se pesmom Sveta predstaviti milionskom auditorijumu saznaćemo već u prvoj emisiji „60 najlepših narodnih pesama“ koja će biti emitovana u nedelju, 8. oktobra, u 17 sati.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X