RTB-u priznanje Ministarstva ekologije za smanjenje zagađenja vazduha u Srbiji

244 0
BOR, (IST Media, foto: RTB) – Ministar zaštite životne sredine, Goran Trivan, dodelio je Rudarsko-topioničarskom basenu RTB Bor zahvalnicu za očuvanje životne sredine.

Ministar Trivan je na ceremoniji upriličenoj povodom obeležavanja Svetskog dana bez automobila podsetio na izvesne tehnološke napretke Srbije u oblasti ekologije, ali je i naveo da je kvalitet vazduha dramatično loš, posebno u Beogradu, Pančevu, Nišu i Subotici, pa je poručio da to mora da se menja.

RTB-u je priznanje dodeljeno zbog promene tehnologije topljenja bakra i izgradnje nove fabrike sumporne kiseline, Rudarsko-topioničarski basen Bor, čim se poboljšao kvalitet življenja u gradu i koji je od „crne ekološke tačke“ na mapi Evrope postao grad sa vazduhom prve kategorije.

Agencija za zaštitu životne sredine prošle godine je proglasila Bor ekološkom zvezdom poboljšanja stanja kvaliteta vazduha u Srbiji i to je jedan od osnovnih razloga zbog koga se RTB ove godine našao na kratkom spisku dobitnika priznanja za doprinos smanjenju zagađenja vazduha u zemlji koje dodeljuje Ministarstvo zaštite životne sredine.

 

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Radovi na mreži

Piše - 16. August 2017. 0
BOR (IST Media, Aleksander Ilić) Zbog radova na mreži bez električne energije će u sredu 16. avgusta od 9 do…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X