DruštvoTema danaНекатегоризовано

RTB nagradio rudare koji su iz mulja spasili mladunče srne

BOR, (IST Media) Četvorica rudara flotacije rudnika bakra Veliki Krivelj, koji su u subotu tokom prve smene iz jalovine spasili mladunče srne rizikujući svoj život, nagrađeni su danas sa po 70.000 dinara i vikend boravkom za dve osobe u hotelu “Jezero” na Borskom jezeru.

 

 

Ovu nagradu, danas su rudarima Ivanu Nikoliću, Kosti Živkoviću, Ivanu Krasareviću i Nikoli Gergiću dodelili generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor Blagoje Spaskovski i direktor Rudnika bakra Bor Živorad Petrović.

 

“Vest o spаsаvаnju srndаćа iz živog blаtа u kriveljskom jаlovištu je pričа o kojoj je proteklog vikendа govorilа celа Srbijа. Ipak, taj me događaj nije iznenаdio zаto što je rudаrimа svojstveno dа budu hrаbri i solidаrni. Podsetiću dа su svojevremeno uprаvo Borаni učestvovаli u velikim аkcijаmа spаsаvаnjа rudаrа u Aleksincu i Trepči. Međutim, to što ste rizikovаli svoje živote zаrаd jednog nežnog bićа, mlаdunčetа srne, veći je dokаz vаše humаnitosti”, kаzаo je prvi čovek Bаsenа Blаgoje Spаskovski.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

MUP pozvao građane da predlože gde pojačati kontrolu merenja brzine u saobraćaju

Ist Media

Akcija pošumljavanja u RBM-u. Posađeno još 20.000 sadnica crnog bora

Ist Media

Počela izgradnja novog dečjeg vrtića – Od iduće godine bez liste čekanja za upis dece

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X