RTB nagradio rudare koji su iz mulja spasili mladunče srne

391 3

BOR, (IST Media) Četvorica rudara flotacije rudnika bakra Veliki Krivelj, koji su u subotu tokom prve smene iz jalovine spasili mladunče srne rizikujući svoj život, nagrađeni su danas sa po 70.000 dinara i vikend boravkom za dve osobe u hotelu “Jezero” na Borskom jezeru.

 

 

Ovu nagradu, danas su rudarima Ivanu Nikoliću, Kosti Živkoviću, Ivanu Krasareviću i Nikoli Gergiću dodelili generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor Blagoje Spaskovski i direktor Rudnika bakra Bor Živorad Petrović.

 

“Vest o spаsаvаnju srndаćа iz živog blаtа u kriveljskom jаlovištu je pričа o kojoj je proteklog vikendа govorilа celа Srbijа. Ipak, taj me događaj nije iznenаdio zаto što je rudаrimа svojstveno dа budu hrаbri i solidаrni. Podsetiću dа su svojevremeno uprаvo Borаni učestvovаli u velikim аkcijаmа spаsаvаnjа rudаrа u Aleksincu i Trepči. Međutim, to što ste rizikovаli svoje živote zаrаd jednog nežnog bićа, mlаdunčetа srne, veći je dokаz vаše humаnitosti”, kаzаo je prvi čovek Bаsenа Blаgoje Spаskovski.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 3 comments

 1. Sve je to super,samo ta spasena srna je nastradala,povredila je kicmu jer je iz sve snage udarila u zicanu ogradu
  zoo vrta,a u RTB-u siroko,delimo nagrade a srna se nece izvuci

  Odgovori
 2. “Nisam čuo da je lane povredilo kičmu, ako jeste stvarno je tuga. No, nemojmo odmah biti otrovni. Ti momci su nagradjeni zato sto su ispali ljudi. Danas je najteže biti čovek, ali pokušaj Saša. Lep je osećaj kada nekom pomogneš, a još je lepše kada ti za to odaju priznanje.”

  Odgovori
 3. A šta bi direktor rekao da je krenulo naopako, tri radnika, tri ljutska života za jednu životinju, verovatno to pise u zakonu o radu, jadne nam repubklike Srbije.

  Odgovori

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X