DruštvoTema danaНекатегоризовано

RTB Bor pomaže decu kroz Fondaciju Podrži život

BOR, (IST Media) – Rudarsko-topioničarski basen (RTB) “Bor”, priključio se aktivnostima Fondacije “Podrži život” organizovanjem besplatnog vikend odmora za svu operisanu decu i njihove roditelje u Hotelu “Jezero”, na Borskom jezeru.

 

“Ideja je da na Svetski dan deteta, 20. novembra, svi operisani u prethodnih godinu dana, sa svojim roditeljima i članovima Upravnog odbora fondacije, budu gosti hotela ‘Jezero’ na Borskom jezeru”, rekao je generalni direktor RTB Blagoje Spaskovski.

 

sergej trifunovich rtb

 

Glumac Sergej Trifunović pozdravio je odluku RTB, ocenjujući da će to biti “divan vikend za druženje, ali i proslavu pobede humanosti nad smrću”.

 

Trifunović je podsetio da Fond zvanično još nije počeo da radi, ali je do sada otpratio desetoro dece na vrlo uspešne operacije.

 

“Najnoviji slučaj je mali Andreja, koji je pre pet dana operisan od tumora na grlu i zasad se dobro oporavlja”, rekao je Trifunović, koji je sa glumcem Tihomirom Arsićem posetio hotel “Jezero”, turistički objekat sa četiri zvezdice.

 

“Ne verujem u kampanjski uplaćenih 100, 200, ili 1.000 evra. Ako svaki građanin Srbije jednom mesečno ‘pusti’ SMS-poruku u vrednosti od 100 dinara, recimo baš na Svetski dan deteta, 20. novembra, i to radi stalno, u svakom trenutku na raspolaganju imamo milion evra za svaki sledeći slučaj koji dolazi, a tih slučajeva, nažalost, ima mnogo”, kazao je Trifunović.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Svečanom akademijom obeleženo 63 godine Tehničkog fakulteta u Boru

Miloš Marković

Iz budžeta grada za Hitnu pomoć oprema vredna 40 miliona dinara

Miloš Marković

Javni uvid u nacrt plana za preseljenje domaćinstava ugroženih rudarskim aktivnostima od 4. juna do 3. jula.

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X