DruštvoTema danaНекатегоризовано

RTB Bor dao sto pumpi za Obrenovac

pumpaBOR, (IST Media) Rudarsko-topioničarski basen Bor, u konsultaciji sa Štabom za vanredne situacije, kupio je i u potopljeni Obrenovac 20. maja poslao 100 pumpi za ispumpavanje vode sa manje pristupačnih mesta.

 

“Reč je u pumpama malog kapaciteta koje crpu 10 litara u sekundi i za sat vremena mogu da ispumpaju 35 kubika vode iz podruma zgrada ili kuća. Pumpe su uručene obrenovačkoj vatrogasno-spasilačkoj jedinici”, saopštio je RTB.

 

Kombinat bakra je kao prvu pomoć u vanrednoj situaciji u Srbiji zbog elementarne nepogode i poplave Obrenovčanima uputio pomoć u hrani, piću, ćebadima i čamcima, a u odbrani Šapca je, u dogovoru sa Sektorom Ministarstva unutrašnjih poslova za vanredne situacije, učestvovalo i 50-ak rudara iz Bora.

 

Mehanizacija kojom raspolaže RTB, kao i ljudstvo, i dalje su u pripravnosti da odmah pruže pomoć prema planu i potrebama Štaba za vanredne situacije.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Pitali smo: Predstoje li Boru restrikcije vode?

Ist Media

Bolji uslovi za penzionere u Slatini – opremljena sala Doma za najstarije

Miloš Marković

Serviser upozorava KADA KLIMA UREĐAJ MOŽE DA SE ZAPALI

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X