Rolingstonsi promenili satnicu Nišvila – „Stone Raiders“ sa Darrylom Jonesom na otvaranju Nišvila

62 0

 

Iako je još prošle godine dogovoreno da dugogodisnji basista Rolingstonsa Darryl Jones  koji je 1993. godine zamenio Bila Vajmana nastupi na zatvaranju Nišvila – 15. avgusta, zbog obaveza prema Rollingstonsima zakazanim za 14. avgust,  nastupiće ipak na otvaranju ovog festivala – 12. avgusta sa svojim super triom “Stone Raiders”.

Ovaj trio osim Darryla Jones-a čine još gitarista i kompozitor Jean-Paul Bourelly, koji je osim saradnje sa velikim džez imenima bio i gitarista Madone,  kao i bubnjar grupe Living Coolour – Will Calhoun. Ljubav prema džezu nekadasnjeg basiste Milesa Davisa, Wyntona Marsalisa, ali i Stinga,  je isključivi motiv dolaska, tako da će praktično samo zbog Nišvilla doleteti iz Los Angelesa i to će biti i jedini  nastup Stone Raidersa u Evropi ove godine, kaže direktor Nišvilla Ivan Blagojević.

Svakako najzvučnije ime ovog super tria je basista Darryl Jones, koji je još u tinejdžerskim danima i tokom studija muzike, postao značajan član čikaške blues i jazz scene.

Posredstvom svog dugogodišnjeg prijatelja – bubnjara Vincenta Wilburn Juniora, inače sestrića Miles Davisa, Darryl  tek ušavši u treću deceniju dobija priliku da ga legendarni trubač čuje – i odmah postaje član Majlsovog sastava.

Darryl, kao jedan od “Majlsovih musketara”, dospeva u žižu muzičke javnosti pa je usledilo i angažovanje na prvim Stngovim solo abumima (“Dream of the blue turtles”  I živom albumu “Bring on the nights – 1986) i to sa “klasičnom” džezerskom postavom u kojoj su bili i Branford Marsalis, Kenny Kirkland i Omar Hakim.

Osnivač i formalni lider grupe  “Stone Raiders” Jean-Paul Bourelly je jedan od nakreativnijih i najoriginalnijih gitarista savremene muzičke scene.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X