Roditelji oprez! U parku kod Doma kulture deci preti neverovatna opasnost

695 0

BOR, (IST Media, S.T.) U dečijem parku kod Doma kulture u Boru na stubu za rasvetu nema zaštitnog poklopca, pa žice i elektro vodovi mogu ugroziti život znatiželjne dece koja se na tom mestu igraju.

 

Da li je potrebna tragedija da bi se uvideo problem?

 

Na ovaj problem smo ukazali odgovornima u opštini pre više nedelja, ali ni do danas ništa nije preduzeto kako bi se mesto obezbedilo, postavio novi poklopac, ili zaštita koja bi sprečila da neko znatiželjno dete dotakne kable pod naponom.

 

Pretpostavljamo da je poklopac na stubu ukrao neko od mnogobrojnih neodgvornih trgovaca otpadnim metalima, kojima nesposobna država kroz sudstvo ne može stati na put, ali to nije opravdanje za problem koji smo uočili i koji se proteže nedeljama.

 

“Travnati teren u kišnim danima postaje blatnjava kaljuga

 

Prethodno smo ukazali na problem neobezbeđenih držača sa kojih su iz parka uklonjene sprave za igru. Radnici JKP “3. oktobar” su problem otklonili u roku od nekoliko sati, pa očekujemo da se i ovaj problem napokon reši.

 

Podsećamo da je park kod Doma kulture sagrađen 2011. godina sredstvima donatora, poslovnog partnera RTB Bor, ali je od tada predat opštini na održavanje. Prvobitna ideja, da podloga u parku bude trava, pokazala se vrlo brzo kao pogrešna, jer je zelena površina sada samo u tragovima, a posle svake kiše, park postaje blatnjava kaljuga, pa ga je nemoguće koristiti.

 

Zato se roditelji sa pravom pitaju kada će biti postavljene bezbedna gumena podloga, kao u slučaju parka na 3. kilometru.

 

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X