Društvo

Roditelji borskih prvaka TOKOM NOĆI OBAVEŠTAVANI O ODLAGANJU EKSKURZIJE

BOR, (IST Media) Roditelji učenika prvog razreda osnovne škole “Branko Radičević”, koji su trebali da otputuju na jednodnevnu ekskurziju u Sokobanju, obaveštavani su tokom noći da je ekskurzija za mališane odložena, jer lokalna agencija “Sim turs” nije imala na raspolaganju ispravan autobus.

Kako smo saznali od nezadovoljnih roditelja koji su nam se obratili, obaveštenje o odlaganju ekskurzije učitelji su javljali roditeljima pojedinačno posle 22 sata, a s obzirom da se nisu svi javili na telefon, neki roditelji su o iznenadnom odlaganju saznali tek pošto su doveli decu na zakazano mesto polaska.

Roditeljima je obrazloženo da se ekskurzija odlaže jer autobus nije prošao tehnički pregled.

“Ko još odlaže ekskurziju u 22 sata noću, jutro pre polaska, i zar organizator nije mogao da pronađe rešenje,” pitaju se roditelji, koji napominju da deca nisu krila razočarenje, jer je sedmogodišnjaku bilo teško objasniti.

Raša Petković, direktor škole “Branko Radičević”, potvrdio je za IST Media da je došlo do neprijatnog odlaganja ekskurije, ali da će ona ipak biti organizovana u petak, 25. maja.

“Vlasnik Sim Tursa nas je obavestio uveče da se ekskurzija odlaže jer mu je autobus neispravan. Nije nam bilo pravo i to smo mu rekli, ali je bolje odložiti put nego krenuti neispravnim autobusom,” kaže Petković, uz napomenu da se nikada do sada nešto slično nije dogodilo.

On nam je rekao da škola neće raskinuti ugovor sa “SIM tursom” jer će ekskurzija ipak biti realizovana, ali će se videti koga će Savet roditelja izabrati naredne godine.

Petković napominje da je SIM turs dobio usluge organizovanja ekskurzija na osnovu tri ponude, a ključnu reč o tome ko će biti izabran dao je Savet roditelja na osnovu najpovoljnije ponude.

Da li najniža ponuđena cena treba biti glavni kriterijum za osetljivu uslugu kao što je prevoz dece, trebalo bi da razmotre upravo članovi Saveta roditelja.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Meštani Suvaje posle tri decenije dobili uredno snabdevanje vodom. Srbija Ziđin Majning izdvojila 1,5 miliona evra

Ist Media

Raspisan tender za gradnju Evropskog vrtića u Boru vredan više od 600 miliona dinara 

Ist Media

Za mlade u Boru: Besplatne radionice digitalne i medijske pismenosti

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X