Riječani pobedili na Zaječarskoj gitarijadi

395 0

ZAJEČAR, (IST Media) Proglašenjem pobednika 49. Zaječarske Gitarijade i dodelom vredne Zaječarsko nagrade, završen je najveći festival na Balkanu koji promoviše neafirmisane rok i metal bendove.

 

Bend „Syleth“ iz Rijeke od Zaječarskog je dobio vrednu nagradu – vrhunsku električnu gitaru iz specijalne limitirane edicije.

 

fotografija 7

 

fotografija 11

 

„Kao tradicionalni brend, Zaječarsko uvek rado podržava svaku kvalitetnu domaću manifestaciju. Pored toga što promoviše neafirmisane rok i metal bendove, Gitarijada utiče i na promociju Srbije kao atraktivne turističke i destinacije kulture. Zadovoljstvo nam je što možemo da podržimo mlade talente koji tek kreću da ostvaruju svoje snove“, rekao je prilikom uručenja vredne nagrade direktor Zaječarske pivare, Dejan Vatović.

 

Fotografija 1

Vatović poželeo sreću organizatorima do naredne, jubilarne Gitarijade

 

U petak i subotu su na Gitarijadi u revijalnom delu, na main stage svirali Therapy? Guano Apes, Laibach i Hard Time, kao i domaće grupe koje su slavu stekle u ex YU, Galija, Generacija 5, Električni orgazam, Kerber, Darko Rundek sa Cargo triom, ali i Van Gogh, Nikola Vranjković (Block out), Gibonni (u pratnji Vlatka Stefanovskog), kao i bosanski Dubioza kolektiv.

Procenjuje se da je ovogodišnju Gitarijadu pratilo oko 40.000 rock fanova.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X