Rešetke i poklopci i dalje na meti bezobriznih lopova koje štiti zakon

444 3

BOR, 25. januara 2012. (Milica Živković, Saša Trifunović, Ist Media) U proteklih nekoliko dana, sa borskih saobraćajnica ukradeno je dvadesetak slivnih rešetki i poklopaca, što je moglo da dovede do ozbiljnih posledica po vozače i ugrozi bezbednost saobraćaja.

 

Borske saobraćajnice ovih dana

 

Borske saobraćajnice ovih dana 2

 

 

Kako smo primetili, rešetke su odvaljene na saobraćajnici iznad škole Vuk Karadžić i u naselju Bor II. Ulice u ovom naselju su, inače, zbog mraka i slabe cirkulacije ljudi i vozila, omiljena meta bezobzirnih lopova, koji za sitan novac poklopce i šahte prodaju trgovcima otpadnog metala.

 

Iako se zna i ko krade i ko otkupljuje, zbog jalovog zakona koji to tretira kao krađu “male vrednosti”, borske štetočine se pod okriljem mraka iznova vraćaju. O tome da li je šteta male vrednosti ukoliko neki vozač sa automobilom od 10.000 evra upadne u šaht, u Srbiji nema ko da proceni.

 

Iz direkcije za izgradnju Bora, procenjuju da je materijalna šteta u poslednjem slučaju oko 300.000, a prošle godine 320.000  dinara.

 

I u 2011. godini Bor se suočavao sa istim problemima, a Direkcija za izgradnju je reagovala pokretanjem prijave Policijskoj upravi u Boru protiv N.N. lica.

 

“Nikada nismo dobili povratnu informacija da li je iko odgovarao zbog ovog dela”, rečeno je Ist Media u ovom preduzeću.

 

U ovom preduzeću, inače, naglašavaju da će na osnovu ugovora sa JP Vodovod, slivnici i šahte biti pokrivene do kraja nedelje. Do tada, oni će biti ukrašeni granjem koje opominje vozače.

 

Inženjer nadzora za radove u visokgradnji, niskogradnji i hidrogradnji u Direkciji za izgradnju, Radomir Nedeljković uputio je apel građanima da ne uništavaju svoj grad.

 

“Molimo Borane koji primete krađu, da slučaj odmah prijave policiji”, apelovao je Nedeljković.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 3 comments

  1. meni se mali komsija (Čipijev klinac) skoro udavio kada je upao u sahtu, sva sreca te ga je ćale krajickom oka video kako je nestao i skočio je u šahtu.
       Što se mene lično tiče – ne dao Bog da ja vidim da neko skida poklopac… eto da ne bude da nisam opomenuo. 

    Odgovori

Leave a comment

Your email address will not be published.

X