Rešetke i poklopci i dalje na meti bezobriznih lopova koje štiti zakon

399 3

BOR, 25. januara 2012. (Milica Živković, Saša Trifunović, Ist Media) U proteklih nekoliko dana, sa borskih saobraćajnica ukradeno je dvadesetak slivnih rešetki i poklopaca, što je moglo da dovede do ozbiljnih posledica po vozače i ugrozi bezbednost saobraćaja.

 

Borske saobraćajnice ovih dana

 

Borske saobraćajnice ovih dana 2

 

 

Kako smo primetili, rešetke su odvaljene na saobraćajnici iznad škole Vuk Karadžić i u naselju Bor II. Ulice u ovom naselju su, inače, zbog mraka i slabe cirkulacije ljudi i vozila, omiljena meta bezobzirnih lopova, koji za sitan novac poklopce i šahte prodaju trgovcima otpadnog metala.

 

Iako se zna i ko krade i ko otkupljuje, zbog jalovog zakona koji to tretira kao krađu “male vrednosti”, borske štetočine se pod okriljem mraka iznova vraćaju. O tome da li je šteta male vrednosti ukoliko neki vozač sa automobilom od 10.000 evra upadne u šaht, u Srbiji nema ko da proceni.

 

Iz direkcije za izgradnju Bora, procenjuju da je materijalna šteta u poslednjem slučaju oko 300.000, a prošle godine 320.000  dinara.

 

I u 2011. godini Bor se suočavao sa istim problemima, a Direkcija za izgradnju je reagovala pokretanjem prijave Policijskoj upravi u Boru protiv N.N. lica.

 

“Nikada nismo dobili povratnu informacija da li je iko odgovarao zbog ovog dela”, rečeno je Ist Media u ovom preduzeću.

 

U ovom preduzeću, inače, naglašavaju da će na osnovu ugovora sa JP Vodovod, slivnici i šahte biti pokrivene do kraja nedelje. Do tada, oni će biti ukrašeni granjem koje opominje vozače.

 

Inženjer nadzora za radove u visokgradnji, niskogradnji i hidrogradnji u Direkciji za izgradnju, Radomir Nedeljković uputio je apel građanima da ne uništavaju svoj grad.

 

“Molimo Borane koji primete krađu, da slučaj odmah prijave policiji”, apelovao je Nedeljković.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 3 comments

  1. meni se mali komsija (Čipijev klinac) skoro udavio kada je upao u sahtu, sva sreca te ga je ćale krajickom oka video kako je nestao i skočio je u šahtu.
       Što se mene lično tiče – ne dao Bog da ja vidim da neko skida poklopac… eto da ne bude da nisam opomenuo. 

    Odgovori

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X