Rekonstruiše se 55 železničkih stanica u 33 grada i opštine širom Srbije. Bor nije na tom spisku

233 0
Zeleznicka stanica Bor

 

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za izradu tehničke dokumentacije i nadzor nad radovima rekonstrukcije i sanacije 55 železničkih stanica u 33 lokalne samouprave, ali na tom spisku se  ne nalazi železnička stanica u Boru.

Jedan od najlepših železnčkih objekata u Srbiji već godinama propada, nema zaposlenih, ne radi ni biletarnica, nema otpravnika vozova, a prljave hodnike „krase“ polomljena stakla i razvaljena vrata.

 

Zeleznicka stanica Bor

 

Na relaciji Zaječar-Bor-Majdanpek putnički saobraćaj se trenutno odvija tri puta dnevno u oba pravca, a saobraćaju i teretni vozovi.

Ist media je u više navrata pokušala od nadležnih u Železnice Srbije da dobije informaciju kakva je sudbina namenjena borskoj železničkoj stanici, ali i pored uspostavljenog kontakta, odgovor nismo dobili.

 

Zeleznicka stanica Bor

 

Zamenik gradonačelnika Bora Miliovje Janošević bio je zatečen ovom informacijom, budući da je i sam tokom predizborne kampanje ukazivao na ruiniranu stanicu.

Nisam znao da je Železnica Srbije raspisala tender za obnovu staničnih objekata, ali ćemo možda već danas kontaktirati to preduzeće i zatražiti objašnjenje zbog čega Bor nije na tom spisku. Učinićemo sve da borska stanica dobije izgled kakav dolikuje Boru, u kome je jedna od najuspešnijih ekonomija u Srbiji, rekao je Janošević.

Kako piše E-kapija, u planu je sređivanje železničkih stanica i staničnih zgrada u Požarevcu, Beogradu, Vladimirovcu, Smederevu, Kovačici , Rumi, Pančevu, Šapcu, Sremskoj Mitrovici, Šidu, Loznici, Ćupriji, Nišu, Negotinu (Prahovo), Petrovcu, Senti, Novom Sadu, Zrenjaninu, Kuli, Somboru, Subotici, Odžacima, Prijepolju, Raškoj, Kraljevu, Užicu, Lazarevcu, Vreocima, Čajetini, Valjevu, Lajkovcu, Požegi i Kosjeriću.

Izvodiće se radovi od sanacije stolarije i fasada, zamene krova, nameštaja, sanacije nadstrešnica, preko toplifikacije i zamene elektroinstalacija, do uređenja prostora oko staničnih zgrada i dr.

Vrednost posla procenjena je na 30 miliona dinara, a tender ističe 13. juna.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X