Regulisanje upravljanja otpadom u Istočnoj Srbiji

258 0

ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) Regionalna agencija za razvoj Istočne Srbije i Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu potpisali su u Zaječaru Ugovor za izradu Regionalnog plana upravlјanja otpadom, Ugovor za njegovo sprovođenje i Strateške procene uticaja regionalnog plana upravlјanja otpadom na životnu sredinu, prenosi radio Magnum.

 

Ugovor sa Fakultetom tehničkih nauka iz Novog sada je u ime 7 lokalnih samouprava istočne Srbije potpisao direktor RARIS-a (Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije), Vladan Jeremić.

 

Potpisivanjem ovog Ugovora se nastavlja realizacija Sporazuma o zajedničkom upravlјanju komunalnim otpadom koji je 15. decembra 2014. godine potpisan izmedju grada Zaječara i opština Majdanpek, Kladovo, Bor, Negotin, Knjaževac i Bolјevac.

 

Ugovor je vredan 3.200.000 din, a rok za završetak je 16. april 2016. god.

 

Saglasnost na Regionalni plan upravljanja otpadom potom daje nadležno Ministarstvo i on se potom usvaja na Skupštinama svih 7 jednica lokalnih samouprava koje učestvuju u ovom projektu.
Nakon toga sledi eksproprijacija zemljišta i počinje proces odabira privatnog partnera u skladu sa Zakonom o javno privatnom partnerstvu.

 

Podsećamo da su potpisnice sporazuma ranije donele odluku da se dalje finansiranje projekta realizuje kroz primenu javno – privatnog partnerstva.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X