Redovi do koverata za slanje fiskalnih računa…svi bi stan u Beogradu

575 0

BOR/BEOGRAD, (IST Media, Beta) – U poštama u Boru danas nije bilo lako doći do originalne koverte za slanje fiskalnih računa u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“. Sredovečna žena u „htz“ cipelama danas oko podneva je uzalud čekala u redu u novoj pošti u IV Mesnoj zajednici, da bi joj službenica samo kratko odgovorila „nemamo koverte“. Snuždeno je otišla dalje, kako bi najtraženiju robu ovih dana potražila u nekoj drugo PTT ispostavi.

 

Redovi za koverte u poštama Srbije su svakodnevni, a pomama za nagradama dobija elemente groznice.

 

Čekaj u redu i kaobojagi pobedi

Zato je radna grupa za organizaciju nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“, preporučila da gradjani u jednoj poslovnici Pošte Srbije mogu da preuzmu dnevno najviše tri koverte za slanje fiskalnih računa, saopštilo je danas Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

 

„Odluka je doneta kako bi organizatori izašli u susret velikom interesovanju za slanje fiskalnih računa i slipova i obezbedili ravnomerniju i efikasniju raspodelu koverata u celoj Srbiji“, navodi se u saopštenju.

 

U filijalama Pošta Srbije je preuzeto gotovo milion i po namenskih koverata, od čega je do danas 270.000 koverata stiglo na preradu u Glavni poštanski centar.

 

Broj pristiglih koverata je pet puta manji od broja preuzetih i to je, kako je objašnjeno, povod da se uvede dnevno ograničenje broja koverata koje jedna osoba može da preuzme, kako bi se smanjilo njihovo nenamensko korišćenje i ujedno omogućila ravnomernija raspodela na sve gradjane.

 

Odlukom Vlade Srbije ne plaća se poštarina za slanje koverti za učešće u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“.

 

„Odziv gradjana je ogroman, što i jeste jedan od ciljeva nagradne igre – da se šira zajednica udruži u borbu protiv sive ekonomije, jer tako zajedno doprinosimo izgradnji boljeg i odgovornijeg društva“, istaklo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samuprave.

 

Ukazano je da se borba protiv nelegalne trgovine i neprijavljenog rada tiče svakog gradjanina Srbije, jer svaki dinar utajenog poreza znači manja ulaganja u obrazovanje, zdravstvo, infrastrukturu, javne usluge i sve ono što čini jednu zemlju dobrim mestom za život.

 

Pošta Srbije će u skladu sa informacijama sa terena doštampavati koverte i dostavljati ih filijalama prema potrebama, a kako se koverte ne mogu koristiti za slanje drugih pošiljaka za njihovim skladištenjem nema nikakve potrebe, navodi se u saopštenju.

 

Slanje koverata sa fiskalnim računima i potvrdama za plaćanje karticama (slipova) za učešće u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ počelo je 1. februara i trajaće do kraja marta.

 

Pravo na učešće u nagradnoj igri imaju svi punoletni gradjani Srbije koji prikupe najmanje 10 fiskalnih računa ili 10 slipova, minimalne vrednosti od po 100 dinara, koji su izdati u 2017. godini.

 

Planirana su četiri izvlačenja koja će biti organizovana u martu, a dodeljivaće se automobili, putovanja u zemlji i inostranstvu, tehnička roba, a glavna nagrada je stan u Beogradu.

 

Paralelno sa nagradnom igrom organizovaće se takmičenje opština i gradova u broju prikupljenih fiskalnih računa i slipova, a nagrada je besplatna wi-fi zona.

 

Kako bi svaka opština ili grad imali podjednaku šansu da učestvuju u takmičenju i osvoje nagradu, ocenjivaće će se broj prikupljenih fiskalnih računa i slipova u odnosu na broj stanovnika i prosečnu zaradu na teritoriji lokalne samouprave.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

There are 1 comments

  1. “БЕСПЛАТНА ЗАБАВА НАРОДА”?

    Акција “Узми рачун” је осмишљена и урађена накарадно и шарлатански да је пукла и пре почетка реализације. Како не постоји “бесплатан ручак” и ова акција и те како кошта буџета, односно пореских обвезника. Овде је рачунато да је замајавање учесника бесплатно, псовке се не рачунају. Чорбу ће запржити приликом избора добитника награда, јер код нас ништа поштено не може се завршити. Ако је организатор имао намеру да упосли беспослене грађане, успео је. Чекају редове за коверте у поштама јуре да их напуне и попуне, други да их тапкају на улици, пошта да подели коверте, да их прими са рачунима и да их преда организатору. Учесници чекају награду, инспектори чешљају и пречешљују сиво тржиште бесплатних коверата, судство да одмери казну по заслузи и на крају следе разочарање, псовке и оговарање. Круг се затвара, до следеће “бесплатне” забаве и замајавање. Аутору поменуте забаве свака част, успео је само у замајавању, а не и да повећа наплату ПДВ-а, то ће мало сутра.

    Reply

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X