Reakcija RTB povodom pisanja Blica: Nismo prekršili zakon prilikom zapošljavanja

292 0
Generalni direktor RTB Bor - Blagoje Spaskovski
Generalni direktor RTB Bor – Blagoje Spaskovski

BOR, (IST Media) Generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor, Blagoje Spaskovski, nije bio u obavezi da traži saglasnost za zaključenje ugovora o radu na neodređeno vreme za lica zaposlena u tom preduzeću, saopštila je danas ova kompanija reagujući na pisanje medija o zaposlenju 500 radnika koji su radili na određeno vreme – u stalni radni odnos.

 

Kako je „Blic“ objavio Spaskovski je dan uoči izbora, 15. marta zaposlio 500 ljudi u RTB „Bor“ bez saglasnosti Agencije za privatizaciju.

 

„Prema informacijama i dokumentima koje su dostavila četiri preduzeća koja posluju u okviru RTB Bor Grupa – RTB Bor d.o.o., obaveštavamo da shodno članu 4. Pravilnika o načinu postupanja Agencije za privatizaciju po zahtevima za davanje saglasnosti, generalni direktor RTB nije bio u obavezi da traži saglasnost za zaključenje ugovora o radu na neodređeno vreme za lica zaposlena u tom preduzeću“, navodi se u saopštenu Upravnog odbora RTB.

 

www.modli.rs
Boris Dragović (modli.rs)

„Takođe, shodno odredbama Zakona o preduzećima i Zakona o privrednim društvima, u nadležnosti upravnog odbora RTB Bor nije davanje odobrenja generalnom direktoru za zaključenje ugovora o radu, niti je predsednik UO lice ovlašćeno za zaključivanje bilo koje vrste ugovora“, nastavlja se u saopštenju, uz napomenu da je Boris Dragović predsednik UO u društvu RTB Bor Grupa – RTB Bor d.o.o.  dok ostala tri zavisna društva imaju svoje organe upravljanja.

 

Saopšteno je da će predsednik UO na prvoj narednoj sednici UO RTB Bor Grupe dati na usvajanje odluku o utvrđivanju uslova za bilo koji vid radnog angažovanja lica u RTB Bor Grupi.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X