„Razvoj preduzetništva, efikasnije poslovanje i jačanje konkurentnosti“

361 0

ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) Privredna komora Srbije i Regionalna privredna komora Zaječar u četvrtak 26. novembra u Regionalnoj privrednoj komori u Zaječaru organizuju edukativnu radionicu pod nazivom „Razvoj preduzetništva, efikasnije poslovanje i jačanje konkurentnosti“ namenjenu sektoru malih i srednjih privrednih društava, prenosi radio Magnum.

 

Cilj radionice jeste unapređenje poslovnog ambijenta, podizanje konkurentnosti i efikasnosti domaće privrede i pružanje podrške sektoru malih i srednjih privrednih društava.

 

Privredna komora Srbije u okviru radionice predstaviće novi paket usluga PKS, koji obuhvata pravnu pomoć, finansijski konsalting, podršku za izlazak na inostrana tržišta, pomoć u apliciranju za fondove i programe EU. Takodje, biće predstavljen i web portal Poslovanje.rs na kojem se nalaze brojne informacije o raspoloživim izvorima finansiranja, bazama potencijalnih poslovnih partnera, kao i Biznis Info Servis – informativni servis PKS koji u roku od 48 sati obezbeđuje informacije potrebne za dnevno poslovanje. Privrednici će dobiti i informacije o sporazumnom finansijskom restrukturiranju i kontrolisanju usluga privatnog obezbeđenja.

 

Ministarstvo privrede predstaviće mere finansijske podrške koje se pružaju sektoru MSPP, sa naglaskom na Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2015. godini, koji ima za cilj jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, unapređenje njihovog poslovanja i internacionalizacije, kao i kreiranje novih radnih mesta kroz investicije u opremu, a čiji javni poziv se očekuje krajem oktobra ove godine. Biće predstavljen i Program standardizovanog seta usluga za MSPP u 2015. godini, a privrednici će biti upoznati i sa osnovnim ciljevima i merama podrške Sektoru MSPP u okviru nedavno usvojene Strategije za podršku razvoja MSPP i konkurentnosti, kao i ostalim programima finansijske podrške MSPP u 2015. godini.

 

Predstavnici Ministarstva finansija – Uprave carina u okviru radionice „Razvoj preduzetništva, efikasnije poslovanje i jačanje konkurentnosti“ predstaviće mere za pojednostavljenje carinske procedure, kućno carinjenje, pojednostavljenje po fakturi, ovlašćeni privredni subjekti (OPS), ovlašćeni primalac i ovlašćeni pošiljalac, dok će u drugom delu predstavnici Uprave carina održati prezentaciju o prednostima novog kompjuterizovanog tranzitnog sistema (NCTS), a biće predstavljen i mehanizam za predviđanje blokade preduzeća kroz analizu “dinamične” ocene poslovanja povezanih firmi i povezanih lica.

 

Početak radionice zakazan je za 12 sati.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X