„Razvoj preduzetništva, efikasnije poslovanje i jačanje konkurentnosti“

300 0

ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) Privredna komora Srbije i Regionalna privredna komora Zaječar u četvrtak 26. novembra u Regionalnoj privrednoj komori u Zaječaru organizuju edukativnu radionicu pod nazivom „Razvoj preduzetništva, efikasnije poslovanje i jačanje konkurentnosti“ namenjenu sektoru malih i srednjih privrednih društava, prenosi radio Magnum.

 

Cilj radionice jeste unapređenje poslovnog ambijenta, podizanje konkurentnosti i efikasnosti domaće privrede i pružanje podrške sektoru malih i srednjih privrednih društava.

 

Privredna komora Srbije u okviru radionice predstaviće novi paket usluga PKS, koji obuhvata pravnu pomoć, finansijski konsalting, podršku za izlazak na inostrana tržišta, pomoć u apliciranju za fondove i programe EU. Takodje, biće predstavljen i web portal Poslovanje.rs na kojem se nalaze brojne informacije o raspoloživim izvorima finansiranja, bazama potencijalnih poslovnih partnera, kao i Biznis Info Servis – informativni servis PKS koji u roku od 48 sati obezbeđuje informacije potrebne za dnevno poslovanje. Privrednici će dobiti i informacije o sporazumnom finansijskom restrukturiranju i kontrolisanju usluga privatnog obezbeđenja.

 

Ministarstvo privrede predstaviće mere finansijske podrške koje se pružaju sektoru MSPP, sa naglaskom na Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2015. godini, koji ima za cilj jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, unapređenje njihovog poslovanja i internacionalizacije, kao i kreiranje novih radnih mesta kroz investicije u opremu, a čiji javni poziv se očekuje krajem oktobra ove godine. Biće predstavljen i Program standardizovanog seta usluga za MSPP u 2015. godini, a privrednici će biti upoznati i sa osnovnim ciljevima i merama podrške Sektoru MSPP u okviru nedavno usvojene Strategije za podršku razvoja MSPP i konkurentnosti, kao i ostalim programima finansijske podrške MSPP u 2015. godini.

 

Predstavnici Ministarstva finansija – Uprave carina u okviru radionice „Razvoj preduzetništva, efikasnije poslovanje i jačanje konkurentnosti“ predstaviće mere za pojednostavljenje carinske procedure, kućno carinjenje, pojednostavljenje po fakturi, ovlašćeni privredni subjekti (OPS), ovlašćeni primalac i ovlašćeni pošiljalac, dok će u drugom delu predstavnici Uprave carina održati prezentaciju o prednostima novog kompjuterizovanog tranzitnog sistema (NCTS), a biće predstavljen i mehanizam za predviđanje blokade preduzeća kroz analizu “dinamične” ocene poslovanja povezanih firmi i povezanih lica.

 

Početak radionice zakazan je za 12 sati.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X