Rasvetljena krađa bakra iz pogona RTB-a

462 0

BOR, (IST Media) Krađa gotovo tone i po bakra iz pogona topionice bakra RTB-a Bor u toku praznika je rasvetljena, pronađena je roba vredna oko 2,5 miliona dinara, ali ne i počinioci ovog dela, saopštilo je poslovodstvo te kompanije. 

 

Kako su kradljivci u dane božićnih praznika uspeli neopaženo da uđu u krug Topionice i rafinacije, izbegnu obezbeđenje, sigurnosne kamere i iz magacina iznesu čak 1,4 tone bakra, čiji su komadi težili od 200 do 700 kilograma, za sada je, kako navode u borskom kombinatu, “misterija”.

 

 

“Kako je moguće da se ukrade roba teška skoro tonu i po, a da to niko na vreme ne primeti ni spreči, pitanje je na koje bi vrlo brzo odgovor trebalo da pruži Policijska uprava u Boru koja je ukradenu robu pronašla u ulici 7. jula u Boru, istoga dana kada je krađa i prijavljena”, navode u RTB-u.

 

Pomoćnik generalnog direktora RTB-a Bor za bezbednost na radu, Saša Perišić, kaže da se krađa dogodila u vreme božićnih praznika, i da je magacioner Topionice 8. januara prijavio nestanak robe vredne oko 20.000 evra.

 

Ko čuva ovaj prostor?

“Istog trenutka smo obavestili policiju i podneli krivičnu prijavu protiv NN počinioca. Ne želimo da nagađamo scenario po kojem su kradljivci uspeli da iz kruga preduzeća iznesu tako ‘težak’ plen. Nadamo se da će to nadležni organi u vrlo kratkom roku otkriti i da će počinioci biti pronađeni i adekvatno kažnjeni”, rekao je Perišić.

 

On dodaje, da će, ukoliko se istragom utvrdi da su kradljivci u ovoj akciji imali logističku podršku radnika RTB-a, svi biti sankcionisani u skladu sa Kolektivnim ugovorom preduzeća i težinom počinjenog dela.

 

Podsećamo da je obezbeđenje imovine RTB-a Bor, nakon što je “ugušena” firma “Zaštita”, preuzelo privatno preduzeće iz Beograda “INEX PLUS”, iz koga su uveravali da će u poslu čuvanja imovine RTB-a povećati kvalitet usluga. Radnici ove firme kontrolišu i kamere, pored kojih je nemoguće neopaženo izneti bakar iz pogona tog preduzeća.

 

Za sada nismo uspeli da saznamo da li će beogradska firma preuzeti odgovornost za ovakve propuste.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 1 comments

  1. Naslov “Rasvetljena krađa bakra iz pogona RTB-a”, a pitanje je šta je to rasvetljeno, kada su našli bakar gde ga ostavili pozajmljivači, a ne zna se ko i kada je pozajmlje. Najveći krivac za krađu opreme i repromaterijala nesporno je čelnik RTB Bor. On je zatvorio firmu za obezbeđenje imovine RTB Bor, “Zaštita”, a doveo je obezbeđenje iz Beograda “INEX PLUS” , vlasništvo njegovih pajtaša iz Beograda i Holandije. Po pitanju zloupotrebu položaja i mnogih kriminalnih radnji treba da pravi društvo Dinkiću, jer po pitanju RTB Bor zajednički su ga upropašćavali, da bi ga sada Sosa uništio, a to Vlada niti vidi niti haje.

    Odgovori

Leave a comment

Your email address will not be published.

X