Raspisan konkurs za filmska ostvarenja mladih autora

498 0

KNJAŽEVAC, (IST Media) Festival kulture mladih Srbije (FKMS), koji će u Knjaževcu biti održan 56. put, i trajaće od 11. do 13. jula,  raspisao je konkurs za najbolja filmska ostvarenja mladih.

 

Na konkursu mogu čestvovati učenici osnovnih i srednjih škola, studenti, kao i slobodni stvaraoci starosti do 30 godina, a zainteresovani mogu preuzeti formular OVDE.

 

Tema filmova je slobodna, nema žanrovskih ograničenja, snimaju se u formatu i opremi po sopstvenom izboru, a šalju se na DVD disku, uz kraću biografiju autora. Poželjna dužina trajanja je do 15 minuta.

 

Radove treba poslati na adresu: Festival kulture mladih Srbije, Branka Radičevića 1, najkasnije do 20. juna. Bliže informacije mogu se dobiti na telefone: 019 731-804 i 732-520.

 

Selektori će odabrati filmove za prikazivanje u zvaničnoj takmičarskoj selekciji, kao i za prikazivanje u specijalnim programima.

 

U svakoj starosnoj kategoriji filmovi treba da proširuju, inoviraju, nagoveštavaju, ili otvaraju nove načine vizuelne komunikacije i pipovedanja i obrađene sadržaje posmatraju iz svog starosnog okruženja.

 

Profesionalizam, ili tehnološka perfekcija nisu bitni preduslovi. Dvadesetočlani žiri publike dodeliće nagrade u sve tri kategorije posebno.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X