Društvo

Raspisan javni poziv za ugradnju solarnih panela. Evo kako građani mogu da konkurišu

solarni panel

 

Odlukom Gradskog veća raspisan je javni poziv domaćinstvima sa teritorije grada Bora, da konkurišu za ugradnju solarnih panela za proizvodnju struje za sopstvene potrebe.

Pravo učešća na konkursu imaju domaćinstva čiji je podnosilac vlasnik objekta ili osoba prijavljena na adresi, a ima saglasnost vlasnika. Drugi uslov je da je objekat priključen na elektrodistributivni sistem i da je iznos za potrošenu električnu energiju na računu za prethodni mesec minimalno 30 kW časa.

Prijavni obrazac treba da sadrži dokaz o izgradnji objekta pre donošenja propisa o ugradnji solarnih panela, građevinsku dozvolu dobijenu kroz redovan postupak dobijanja dozvole, građevinsku dozvolu dobijenu iz postupka legalizacije ili rešenje o ozakonjenju da je počeo proces legalizacije, fotokopije ličnih karata svih prijavljenih na adresi, a za maloletna lica, fotokopiju zdravstvene knjižice.

Uz sve ove obrasce, građani će morati da dostave i profakturu jedne od 12 kompanija  sa kojima je grad Bor potpisao ugovor o ugradnji solarnih panela, naglasio je Igor Janković, član Gradskog veća.

Nakon podnošenja dokumentacije, komisija koja će se starati o realizaciji projekta, ići će u obilazak svih prijavljenih domaćinstava i određivaće broj bodova na osnovu kriterijuma koji su definisani pravilnikom. Maksimalan iznos subvencije koju građani mogu da dobiju je 70 hiljada dinara po kilovatu, a sufinansira se najviše šest kilovata postavljenih panela, odnosno 420 hiljada dinara po domaćinstvu, rekao je Janković.

Javni poziv će biti otvoren 21 dan, a uslove za prijavu građani mogu videti na oglasnim tabla grada Bora i mesnih zajednica, kao i u prostorijama gradske uprave u Odeljenju za privredu i društvene delatnosti.

Ukupan iznos subvencija je 10 miliona dinara, a sredstva su obezbedili Grad Bor i Ministarstvo rudarstva i energetike.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Meštani Suvaje posle tri decenije dobili uredno snabdevanje vodom. Srbija Ziđin Majning izdvojila 1,5 miliona evra

Ist Media

Raspisan tender za gradnju Evropskog vrtića u Boru vredan više od 600 miliona dinara 

Ist Media

Za mlade u Boru: Besplatne radionice digitalne i medijske pismenosti

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X