Rakita povećala cenu otkupa zemljišta za 40 procenata

1141 0
Čukaru Peki

BOR, (IST Media) Kompanija „Rakita“ povećala je cenu otkupa zemljišta za otvaranje rudnika bakra na ležištu „Čukaru Peki“ kod Bora za 40 procenata, saopšteno je danas.

Na osnovu povratnih informacija iz lokalne zajednice, menadžment kompanije Rakita doneo je odluku da poveća bonus sa 60 odsto na 100 odsto na cenu otkupa zemljišnih parcela, izjavio je medijima Aleksandar Vulović, menadžer za ishodovanje dozvola i društvenu odgovornost u tok kompaniji.

On je dodao i da će svakom vlasniku zemljišta, po prodatoj parceli, biti uplaćeno dodatnih 50.000 dinara, bez obzira na veličinu parcele.

Ova odluka se odnosi kako na one koji će se odlučiti da svoje zemljište prodaju kompaniji Rakita, tako i na sve one koji su do sada potpisali kupoprodajni ugovor o prodaji zemljišta, kazao je Vulović.

U blizini tri potencijalno ugrožene zajednice – Brestovac, Slatina, i Metovnica, kompanija Rakita je do sada za potrebe otvaranja rudnika otkupila oko 300 hektara zemlje, a procenjuje se da su potrebe za otkup ukupno nešto više od 1.000 hektara.

U Rakiti ističu da je cilj ove odluke ubrzanje procesa otkupa zemljišta radi realizacije projektnih aktivnosti, a takođe i održavanje dobre i skladne saradnje sa lokalnom zajednicom.

Procenjuje se da će u naredne 2 godine za izgradnju pratećih rudarskih kapaciteta biti potrebe za angažovanjem oko 1.200 radnika.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X