Društvo

Rakita obezbedila SLOBODNU WIFI ZONU u selima Brestovac, Slatina i Metovnica

BOR, (IST Media, foto: D.Novaković) Kompanija Rakita Exploration, koja posluje u sastavu kineske rudarske korporacije Ziđin Majning, obezbedila je besplatan WiFi signal u centrima sela Metovnica, Brestovac i Slatina.

Reč je o kupovini i montaži profesionalne opreme koja signalom pokriva platoe domova kulture u sva tri sela, a slobodna wifi zona namenjena je svim građanima.

Donacija je realizovana kroz Program podrške lokalnim zajednicama u tri sela jer je danas teško bilo šta uraditi bez interneta, pa je samim tim benefit ove donacije veliki.

 

Slobodna wifi zona je namenjena za više od 4.500 žitelja ove tri seoske mesne zajednice, i jačine 50 megabita u sekundi, što će korisnicima omogućiti zadovoljavajući prijem.

Korisnost ove donacije ističu čelni ljudi mesnih zajednica, ali i žitelji sela.

Besplatan WiFi će i starima i mladima u Metovnici mnogo značiti, jer u nekim delovima sela nema internet signala. Zahvaljujući slobodnoj wifi zoni, mnogi žitelji Metovnice će mnogo lakše moći da stupe u kontakt sa rodbinom koja živi i radi u inostranstvu i imaće besplatnu komunikaciju sa svetom ili će koristiti imejl“, kaže Dejan Marković, predsednik Saveta MZ Metovnica.

Predsednik Savet MZ Brestovac, Vlastimir Ćosić, ističe zadovoljstvo ovom donacijom kompanije Rakita.

Slobodna wifi zona u našem selu će biti veoma korisna za omladinu i ne sumnjam da će se mnogi okupljati ispred doma kulture. Naravno, korist će imati i stariji žitelji koji često ovuda prolaze. Koliko sam informisan, brzina wifi signala je velika, tako da će komunikacija biti kvalitetna. U svakom slučaju, zahvaljujemo se kompaniji Rakita na ovoj donaciji“, zaključio je Ćosić.

Zahvalnost za donaciju uputio je i Boban Milojković, član Saveta MZ Slatina.

Mi sa kompanijom Rakita imamo zaista dobru saradnju. Nedavno su učenici i mladi u selu, uz pomoć donacije Rakite, dobili ogradu oko školskog igrališta. U toku je sređivanje parka u centru sela koje, opet, donira Rakita, i upravo će ova slobodna wifi zona biti nadogradnja uređenom parku, tako da će žitelji sela, i stariji i mlađi, imati jedan sređen prostor u kome će moći da se druže. Verujem da će se dobra saradnja sa kompanijom Rakita nastaviti i u narednom periodu“, istakao je Milojković.

Jedan od benefita uvođenja slobodnih wifi zona u ova tri sela je i olakšana komunikacija žitelja sa kompanijom Rakita, odnosno mnogo lakši i brži pristup internet sajtu ove kompanije. Na taj način, lokalno stanovništvo će imati bolji uvid o konkursima za posao, aktuelnim podacima izgradnje istražnog niskopa i dr.

U tekućoj 2019. godini, kompanija Ziđin opredeliće značajna sredstva u okviru Programa podrške lokalnim zajednicama, koji neposredno realizuje kompanija Rakita.

 

O kompaniji Rakita Exploration:

Kompanija Rakita Eksplorejšn (Rakita Exploration) je srpska kompanija koja posluje u sastavu kineske rudarske korporacije Ziđin Majning (Zijin Mining) i upravlja realizacijom projekta izgradnje istražnog niskopa na potezu Čukaru Peki kod Bora. Rakita je posvećena transparentnoj saradnji sa lokalnim zajednicama u cilju poboljšanje opštih uslova života stanovništva kroz realizaciju održivih programa.

 

O kompaniji Ziđin Majning:

Kompanija Ziđin (Zijin Mining Group) se bavi istraživanjem i eksploatacijom zlata, bakra, cinka i drugih mineralnih sirovina. Кao vodeći proizvođač metala u Кini, kompanija zauzima 947. mesto Forbsove liste najuspešnijih kompanija u svetu u 2018. godini, kao i treće mesto po količini eksploatacije zlata.

Kompanija je razvila snažan portfolio opsežnim finansijskim ulaganjima u 24 kineske provincije, kao i devet zemalja širom sveta, i to zahvaljujući najvećim mineralnim resursima u Kini. Na osnovu toga je već nekoliko godina zaredom jedna od najprofitabilnijih kompanija u svojoj industriji.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

INSTAGRAM KRIVELJ. O pregovorima zbog blokade pohvalila se ministarka, ali bez reči o rešenju

Ist Media

Stranke i udruženja reagovali povodom saopštenja kompanije Srbija Ziđin Koper i blokade puta u Velikom Krivelju

Ist Media

Park u Boru najavljen kao park za kućne ljubimce. Hoće li konačno vlasnici pasa koristiti kese za skupljanje izmeta?

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X