Rakita na korak do objekta KAPIJA GRADA

223 0
kapija grada 1

BOR, (IST Media, foto: arhiva Ist Media) Kompanija Ziđi Rakita mogla bi da se useli u Kapiju grada kod Sportskog centra, nakon što je Gradsko veće Bora dalo zeleno svetlo za otuđenje 1.900 kvadrata tog objekta čija je procenjena vrednost 620 hiljada evra.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, rekao da su rešeni vlasnički udeo Energoprojekta i RTB-a u tom objektu, te je doneta odluka o postupku javne licitacije dela koji je pripao gradu.

Rakita je zainteresovana za otvaranje generalne direkcije rudnika Čukaru Peki na lokaciji Kapije grada, što je za nas jako važno, jer će taj deo grada dobiti novi izgled, rekao je Milikić.

kapija gradaKapija grada prostire se na 7.000 kvadrata i izgrađena je pred sam kraj vladavine Slobodana Miloševića. Najavljivalo se da će njegov sin Marko u njoj napraviti jednu od najmodernijih diskoteka na Balkanu ali se to nikada nije ostvarilo, niti se iko uselio u “kapiju”.

Proteklih godina najavljivano je da bi u tom objektu mogao biti Biznis, centar, zatim tržni centar i centar za mlade.

Unutrašnjojs objekta je posle dve decenije propadanja u očajnom stanju, i na najavljeni impozantan i reprezentativan objekat kao ponos grada, sada podseća samo sveže okrečena fasada.

O predlogu za otuđenje imovine grada izjasniće se odbornici na sednici Skupštine grada zakazanoj za 10. mart.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X