RAKITA i Fondacija NOVAK ĐOKOVIĆ doniraju predškolske ustanove u borskim selima

1273 0

 

BOR, Kompanija “Rakita” i Fondacija “Novak Đoković”, potpisali su u Beogradu Ugovor o donatorstvu kako bi se istražile mogućnosti za unapređenje predškolskih ustanova u selima Brestovac, Metovnica i Slatina u opštini Bor, saopšteno je danas.

Aleksandar Vulović, menadžer kompanije Rakita i Maja Jovanovic iz Fondacije Novak Đoković

Ugovor predstavlja prvi korak ka realizaciji projekta usmerenog ka ruralnim područjima borske opštine, kako bi se mališanima starosti do pet godina omogućili bolji uslovi za boravak u obdaništima i kreativno obrazovanje, saopštila je danas Rakita, kompanija koja obavlja geološka istraživanja budućeg rudnika bakra, na projektu Čukaru Peki.

“Na ovaj način kompanija Rakita i u 2018. godini nastavlja da doprinosi lokalnoj zajednici, ovog puta u partnerstvu sa Fondacijom “Novak Đoković” koja pomaže deci u socijalno ugroženim sredinama u Srbiji”, kažu u Rakiti.

U Fondaciji koja nosi ime proslavljenog srpskog tenisera, kažu da je želja Fondacije da omogući deci iz socijalno ugroženih sredina “da rastu, da se igraju i da se razvijaju u stimulativnom, kreativnom i bezbednom okruženju, istovremeno učeći da poštuju druge i brinu o svojoj okolini”.

Kada je reč o administrativnim poslovima u realizaciji ovog vrednog projekta, kompanija Rakita i Fondacija Novak Đoković očekuju dobru saradnju sa lokalnom samoupravom u Boru jer je delatnost predškolskog obrazovanja i vaspitanja od neposrednog društvenog interesa i ostvaruje se kao javna služba ne teritoriji Opštine Bor.

Kompanija Rakita je u 2017. godini za podršku lokalnoj zajednici kroz projekte zapošljavanja,  zdravstva i obrazovanja, izdvojila 50.000 dolara.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X