EkonomijaTema danaНекатегоризовано

„Rakita Exploration“ uspešno završila 12.103 metra istražnog bušenja

rakita logo featuredBOR (IST Media) U trećem kvartalu 2015. godine „Rakita Exploration“ uspešno je završila 12.103 metra istražnog bušenja na projektu Čukaru Peki. Rezultati dobijeni iz jedne bušotine završene u 2015. godini pokazuju da je u jednom kontinualnom intervalu od 695 metara sadržaj bakra 0,91%, a sadržaj zlata 0,26 g/t, saopštavaju iz ove kompanije.

 

U saopštenju se navodi da tri bušilice trenutno rade na istraživanju donje zone, i to na dubini od 2.200 metara, što je najdublja istražna bušotina ikada izbušena u Evropi na istraživanju ležišta metaličnih mineralnih sirovina.

 

„Mi smo veoma ohrabreni ovim preliminarnim rezultatima dobijenim istražnim bušenjem, ali kao i svakim novim nalažištem, dosta dodatnog istraživanja je potrebno da bi se utvrdila izvodljivost ovog projekta, kao i da bi se donela odluka da li je moguće da projekat Čukaru Peki postane rudnik”, izjavio je dr Dejan Koželj, direktor kompanije „Rakita Exploration“.

 

Od početka 2015. godine završen je 21.921 metar istražnog bušenja na projektu Čukaru Peki, a od pronalaska ležišta 2012. godine ukupno 85.338 metara.

 

Projekat istraživanja rude bakra i zlata Čukaru Peki u istočnoj Srbiji predstavlja zajedničko ulaganje između kompanija „Freeport McMoRan Exploration Corporation“ (‘Freeport’) i Reservoir Minerals Inc.(‘Timok Project’).

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Realizacijom najvećeg investicionog ciklusa na Zapadnom Balkanu – PRAHOVO 2027 biće otvoreno više od 200 radnih mesta

Ist Media

Danas se u Srbiji godišnje generiše više od dva miliona tona komunalnog otpada koje završava na deponijama

Ist Media

Nova balon hala u flotaciji Veliki Krivelj suzbija prašinu iz rudnika

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X