Društvo

Rakita donirala vrednu opremu selu Slatina

BOR, (IST Media) Kompanija Rakita Exploration, koja posluje u sastavu kineske rudarske korporacije Ziđin majning, donirala je više od 7.000  dolara za poboljšanje uslova u zdravstvu, obrazovanju, sportu i kulturi u borskom selu Slatina.

Zahvaljujući ovim donacijama, opremljena je lokalna zdravstvena ambulanta na zahtev mesne zajednice Slatina i Udruženja građana „Village“, lokalna škola dobila je nove bele table, Fudbalski klub Slatina je nabavio sportsku opremu, kao i opremu za održavanje stadiona, dok su članovi Kulturno umetničkog društva „Branko Olar“  dobili kompletnu novu tradicionalnu nošnju.

Juankun Jang i predsednik KUD “Branko Olar” iz Slatine Žika Šutulović

Predsednik Saveta mesne zajednica Slatina, Boban Milojković, ocenio je da su za jednu seosku sredinu obrazovanje, zdravstvo, sport i kultura noseće oblasti u razvoju i očuvanju stanovništva.

Ova donacija je rezultat dugogodišnje dobre saradnje sa Rakitom na čemu smo im veoma zahvalni jer će žitelji Slatine od sada u seoskoj ambulanti imati na raspolaganju zdravstvene usluge. Moderne bele table će značiti našim đacima, uživaćemo i kada naši fudbaleri izađu u novoj opremi i na sređenom lokalnom stadionu, a biće nam i zadovoljstvo kada na narednim Susretima sela budemo posmatrali naše članove kulturno umetničkog društva u novim tradicionalni nošnjama, istakao je Boban Milojković, predsednik Saveta MZ Slatina.

Juankun Jang
Juankun Jang i Perica Milojković predsednik FK Slatina

Zamenik rukovodioca Sektora za društveno odgovorno poslovanje kompanije Rakita, Juankun Jang (Yuankun Yang), koji je svečano predstavnicima lokalnih udruženja i ustanova uručio doniranu opremu, rekao je tim povodom da je kompanija Rakita posvećena transparentnoj saradnji sa lokalnom zajednicom, kao i da je harmonična saradnja sa lokalnim stanovništvom osnov rada ove kompanije.

U ime udruženja i organizacija koja su primila doniranu opremu, reči zahvalnosti uputila je direktor škole, Ivana Pajkić.

Kada u jednoj seoskoj sredini poboljšate uslove za školovanje dece, zdravstvenu negu, razvoj kulture i sporta, produžili ste tom selu životni vek, jer samo uz podizanje kvaliteta uslova života na selu, mladi će tu i ostati, istakla je Ivana Pajkić.

Juankun Jang

Zahvaljujući se na vrednoj donaciji, direktorica Doma zdravlja u Boru Vesna Radosavljević, istakla je da je sada ambulanta u Slatini najopremljenija seoska zdravstvena ustanova, jer je pored glukometra, kompjutera i štampača, opremljena i aparatom za merenje masnoće u krvi.

Ovaj aparat je nama jako važan jer će se na licu mesta analizom krvi iz prsta pacijenta utvrditi stepen masnoće, rekla je Radosavljević.

Direktorka Doma zdravlja Vesna Radosavljević i Juankun Jang

Tokom posete Slatini, Juankun Jang je sa domaćinima posetio opremljene učionice osnovne škole, kao i sportsko igralište čije je uređenje krajem prošle godine finansirala kompanija Rakita.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

[AUDIO] Da li je navodna ideja o nuklearnom pogonu u Boru poslužila za nastavak “rata” SPS-a i SNS-a? Kinezi tvrde da im nuklearka ne pada na pamet

Ist Media

[VIDEO] Borski srednjoškolci poručuju: Nisi faca ako prekoračuješ brzinu!

Ist Media

Meštani Suvaje posle tri decenije dobili uredno snabdevanje vodom. Srbija Ziđin Majning izdvojila 1,5 miliona evra

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X