Rakita donirala vrednu opremu selu Slatina

914 0

BOR, (IST Media) Kompanija Rakita Exploration, koja posluje u sastavu kineske rudarske korporacije Ziđin majning, donirala je više od 7.000  dolara za poboljšanje uslova u zdravstvu, obrazovanju, sportu i kulturi u borskom selu Slatina.

Zahvaljujući ovim donacijama, opremljena je lokalna zdravstvena ambulanta na zahtev mesne zajednice Slatina i Udruženja građana „Village“, lokalna škola dobila je nove bele table, Fudbalski klub Slatina je nabavio sportsku opremu, kao i opremu za održavanje stadiona, dok su članovi Kulturno umetničkog društva „Branko Olar“  dobili kompletnu novu tradicionalnu nošnju.

Juankun Jang i predsednik KUD „Branko Olar“ iz Slatine Žika Šutulović

Predsednik Saveta mesne zajednica Slatina, Boban Milojković, ocenio je da su za jednu seosku sredinu obrazovanje, zdravstvo, sport i kultura noseće oblasti u razvoju i očuvanju stanovništva.

Ova donacija je rezultat dugogodišnje dobre saradnje sa Rakitom na čemu smo im veoma zahvalni jer će žitelji Slatine od sada u seoskoj ambulanti imati na raspolaganju zdravstvene usluge. Moderne bele table će značiti našim đacima, uživaćemo i kada naši fudbaleri izađu u novoj opremi i na sređenom lokalnom stadionu, a biće nam i zadovoljstvo kada na narednim Susretima sela budemo posmatrali naše članove kulturno umetničkog društva u novim tradicionalni nošnjama, istakao je Boban Milojković, predsednik Saveta MZ Slatina.

Juankun Jang
Juankun Jang i Perica Milojković predsednik FK Slatina

Zamenik rukovodioca Sektora za društveno odgovorno poslovanje kompanije Rakita, Juankun Jang (Yuankun Yang), koji je svečano predstavnicima lokalnih udruženja i ustanova uručio doniranu opremu, rekao je tim povodom da je kompanija Rakita posvećena transparentnoj saradnji sa lokalnom zajednicom, kao i da je harmonična saradnja sa lokalnim stanovništvom osnov rada ove kompanije.

U ime udruženja i organizacija koja su primila doniranu opremu, reči zahvalnosti uputila je direktor škole, Ivana Pajkić.

Kada u jednoj seoskoj sredini poboljšate uslove za školovanje dece, zdravstvenu negu, razvoj kulture i sporta, produžili ste tom selu životni vek, jer samo uz podizanje kvaliteta uslova života na selu, mladi će tu i ostati, istakla je Ivana Pajkić.

Juankun Jang

Zahvaljujući se na vrednoj donaciji, direktorica Doma zdravlja u Boru Vesna Radosavljević, istakla je da je sada ambulanta u Slatini najopremljenija seoska zdravstvena ustanova, jer je pored glukometra, kompjutera i štampača, opremljena i aparatom za merenje masnoće u krvi.

Ovaj aparat je nama jako važan jer će se na licu mesta analizom krvi iz prsta pacijenta utvrditi stepen masnoće, rekla je Radosavljević.

Direktorka Doma zdravlja Vesna Radosavljević i Juankun Jang

Tokom posete Slatini, Juankun Jang je sa domaćinima posetio opremljene učionice osnovne škole, kao i sportsko igralište čije je uređenje krajem prošle godine finansirala kompanija Rakita.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X