Srbija

Radovanović: Fabrika vakcina u Zemunu više ne može da se preusmeri, propala investicija

vakcinacija bor

 

Epidemiolog Zoran Radovanović ocenio je da fabrika vakcina “Sinofarm” protiv kovida, čija je izgradnja u Zemunu počela 2021. godine, više ne može da se preusmeri na proizvodnju neke druge vakcine.

Ne vredi. To je kao kad napravite voz, pa onda kažete ‘ništa, hajde biće avion, prepravićemo’. Ne može da se prepravi jer te linije proizvodnje za ‘mrtvu’ vakcinu su sasvim drugačije nego za druge vakcine koje su pravljene, rekao je Radovanović za list Danas.

radovanovic

Prema njegovim rečima, tokom pandemije se brzo pokazalo da ta kineska vakcina slabije štiti, posebno starije ljude, te da je fabrika od početka bila “propala investicija”.

To je radilo Ministarstvo vojske, zašto vojske? Jasno je da sada ne znaju šta će sa tim objektom, ocenio je Radovanović.

On smatra i da je svaki dalji rad na tom objektu “dodatno bacanje para, a da je već mnogo para bačeno”, i da bi trebalo pozvati na odgovornost onoga ko je doneo “tako glupu odluku”.

Beta

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

RTS: U Beogradu prijavljena epidemija malih boginja

Ist Media

Dr Vukomanović: Četiri deteta umrla od velikog kašlja na Institutu za majku i dete, jedno na respiratoru

Ist Media

Bankrotirala turistička agencija „Barcino turs”

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X