Radnici kurirske službe AKS iz Bora stupili u štrajk

2739 2
aks

BOR, (IST Media) – Dvanaestorica od 20 borskih radnika kuriske službe AKS Express iz Šapca, stupilo je danas u štrajk. Oni su odbili da razvezu pošiljke do klijenata, rečeno je IST mediji u borskoj podružnici.

Petar Jovanović, jedan od nezadovoljnih radnika, rekao nam je da su zaposleni u AKS-u danas odbili da isporuče pošiljke, ali da je ta firma angažovala neke osobe za taj posao, verovatno lica sa Nacionalne službe za zapošljavanje.

Tražili smo povećanje zarada koje iznose oko 35.000 dinara, i da po sklopljenom ugovoru radimo od 7 do 15 sati. Nismo odbijali prekovremeni rad, ali smo tražili da nam se to naknadi. Poslodavac, međutim, nije želeo da o tome razgovara. Pored toga, radili smo i subtom, iako to nije bilo predviđeno ugovorom, rekao nam je Jovanović, koji je najavio tužbu protiv firme AKS od koje će tražiti isplatu prekovremenog rada.

Danas smo bezuspešno pokušali da stupimo u kontakt sa vlasnicima firme AKS. Na pozive se niko nije javio jer su im brojevi telefona na oficijalnomn sajtu ili nepostojeći, ili se glas „telefonakse sekretarice“ oglašavao u nedogled.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

There are 2 comments

  1. Najnezadovoljniji radnik Petar koji počinje da radi u Zijinu pa se našao da priča,a ti radnici su kuriri iz Šapca i lica koja započinju radni odnos u firmi.

    Reply

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X