Radnici Elektrotimoka ne žele za direktora šalterskog službenika iz SNS

2370 0

ZAJEČAR, (IST Media) Radnici preduzeća „Elektrotimok“u Zaječaru, u čijem sastavu posluje i borska Elektrodistribucija, protestovali su danas zbog pokušaja Elektroprivrede Srbije (EPS) da umesto sadašnjeg direktora, Dragana Predića, magistra elektrotehnike, postavi bivšeg šalterskog radnika Alfa banke, člana Srpske napredne stranke (SNS) Miroslava Dinića.

 

 

jugoistok protest 3

 

Predsednik sindikata ovog preduzeća koje posluje u sastavu „Jugoistok“ Niš, Miroljub Janković, rekao je pred oko dve stotineradnika da po Statutu tog preduzeća niko ne može da bude direktor ako nema osam godina radnog staža u struci i napomenuo da diploma Fakulteta „Braće Karić“ nije priznata u „Jugoistoku“.

 

jugoistok protest

 

„Mi smo jedan od šest najboljih i najuspešnijih preduzeća iz sastava ‘Jugoistok’ i ne vidim razlog da dođe do ovakve kadrovske promene koja će nam uništiti firmu. Tim pre što je sadašnji direktor magistar elektrotehnike i član više međunarodnih organizacija“, rekao je Janković.

 

Zaposleni su prozvali i premijera Aleksandra Vučića, koji je u predizbornoj kampanji obećao da neće biti političkog zapošljavanja.

 

jugoistok protest 4

 

„Nama trebaju elektromonteri za rad na terenu i to nismo mogli da dobijemo, ali nam je zato SNS poslao čoveka koji nikada nije radio u struci, koji je bio šalterski radnik i ima završen, Fakultet „Braća Karić“, kazao je Janković, inače diplomirani inženjer Elektrotehnike.

 

On je ocenio da već postoje najave da će neki novi politički kadrovi SNS-a biti raspoređeni na rukovodećim funkcijama u svim delovima preduzeća.

 

Sindikat tvrdi da ima kompletnu podršku radnika, pa je Nadzornom odboru i rukovodstvu EPS-a poslat sa današnjeg skupa poslat zahtev da se do 9. maja preinači ta, kako su je nazvali „nerazumna odluka.“

 

Juče su radnici „Elektrotimoka“ sprečili primopredaju dužnosti i nisu dozvolili da u firmu uđe novopostavljeni direktor Miroslav Dinić, donedavno pomoćnik predsednika opštine Zaječar i bivši član Srpske radikalne stranke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X