Radnici Elektromreže Srbije na Borskom jezeru se takmičili u pripremi riblje čorbe (VIDEO)

691 0

BORSKO JEZERO, (IST Media) Radnici „Elektromreže – Srbije“ (EMS), družili su se ovog vikenda na obalama Borskog jezera, a domaćin je bio projektni biro „Elektroistok“ – Bor. Kolege iz cele Srbije, njih stotinak, takmičili su se u spremanju riblje čorbe „Zlatni kotlić“, i uživali u prirodi i sportskim aktivnostima.

 

Trodnevno druženje „električara“ iz Beograda, Novog Sada, Kruševca, Valjeva, Niša i Bora, organizovao je sindikat tog preduzeća.

 

ANTISTRES TERAPIJA
U cilju prevencije radne invalidnosti, sindikat EMS organizuje „antistres“ vikende. Predsednik sindikata Milovan Andrić zadovoljan je ambijentom na Borskom jezeru i uređenim hotelom, te naglašava velike turističke potencijale ovog kraja.

 

Na takmičenju za „naj riblju čorbu“ učestvovalo je dvanaest ekipa, a žiri, koga su činili čuveni borski majstori kuhinje Pidža i Boris (šef kuhinje hotela Jezero), potpomognuti trećim članom, generalnim direktorom EMS-a Nikolom Petrovićem, imali su pune „kašike“ posla da odrede pobednika. U ovom slučaju pobednik nije ni bio važan, jer je svako „kusao“ iz tuđeg kotlića, a onda su zajedničkim snagama „napali“ i jagnjeće pečenje. U svakom slučaju, titulu majstora čorbe odneo je tim iz Novog Sada.

 

„Čorba treba da ima dobar ukus, da ne pada na dno, odnosno da bude iste gustine po čitavoj zapremini. Osim toga, riba treba da bude ravnomerno skuvana i da nije presna“, objašnjava Novosađanin Živan Jerkov iz pobedničke ekipe.

 

Kako smo saznali od organizatora, ideja radnika Elektromreže Srbije je da tokom jeseni u hotelu na Borskom jezeru, organizuju sportske igre. Poslovodstvo hotela „Jezero“ nije krilo zadovoljstvo zbog posete dragih gostiju, koji nakon „piknika“, za sobom nisu ostavili „tragove“ pripreme jela u prirodi.

 

Borska ekipa EMS
Uživanje uz riblju čorbu kraj jezera
Uživanje uz riblju čorbu kraj jezera 2
Degustatori s leva Nikola, Pidža i Boris

 


 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X