Putem javnih radova posao za 70 nezaposlenih

530 0

 

Članovi veća usvojili su predlog odluke o izmeni lokalnog akcionog plana zapošljavanja za ovu godinu, za koji  je kroz rebalans budžeta izdvojeno 2,5 miliona dinara za javne radove.

Nadamo se da ćemo od 15. avgusta na period od tri meseca angažovati 70 ljudi koji će se uposliti putem Javnih radova. Ideja je da se pomogne komunalnim preduzećima u gradu, 3. oktobru, Vodovodu i Toplani. Izdvojena su sredstva za stručnu praksu, da lica koja su završila sedmi stepen, da im se Ugovor sklopljen o stručnoj praksi na šest meseci produži za  još šest meseci, rekao je Dobrica Đurić, član Gradskog veća.

Usvojen je predlog da će deca do 19 godina starosti, kao i korisnici novčane socijalne pomoći, osim besplatnog autobuskog prevoza u gradu imati i besplatan prevoz do Borskog jezera do 1. septembra.

Ulaz na bazene Sportskog centra „Bobana Momčilović Veličković“, biće besplatan za sve osnovce i srednjoškolce sa prosekom 5,00, sportiste koji su osvajali nagrade na takmičenjima, kao i za osobe sa invalidtetom.

Konačnu reč doneće odbornici na narednoj Skupštini u utorak, 27. jula.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X