Put kojim se ređe ide

505 0

BOR, (IST Media, Saša Trifunović) „Đe ste nas to doveli?“, bila je prva reakcija crnogorskih vaterpolista pošto je autobus kojim su se ovog jula prevozili ka Borskom jezeru žestoko poskakivao na zakrpljenom putu prema Brestovačkoj banji.

 

put-bor-borsko-jezero

Jedna od deonica puta ka Borskom jezeru. Ni ostale nisu u boljem stanju 

 

Tradicionalna gunđala nisu kao članovi ostalih reprezentacija prećutali ovaj „borski minus“, iako se u Crnoj Gori i dan danas do pojedinih mesta dolazi na magarcu.

 

Ipak, njihov udoban četvorodnevni boravak u Boru i hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru doprineo je da zaborave „truckanje“ preko asfaltnih zakrpa i da o gradu bakra nakon povratka u Crnu Goru govore pozitivno. Bez obzira što su jedini bili izviždani kod predstavljanja vaterpolo meča sa Srbijom.

 

Ali, da se vratimo na temu. Ono zbog čega crvenimo pred drugima, ono što je primedba svih koji od „Selišta“ krenu na dva ili četiri točka ka Borskom jezeru, ne spada u ingerencije lokalne samouprave.

 

Ovaj problem je u nadležnosti onih koji su našu turističku crnu mrlju iskoristili u predizbornoj kampanji, svesno obmanjujući birače da će put od Bora do Borskog jezera biti završen do, ili u toku ove turističke sezone?!

 

put-bor-borsko-jezero2

Ovako se u Srbiji dočekuje špic turistzičke sezone

 

Izjavila je to u Boru tokom poslednje predizborne kampanje tadašnja potpredsednica vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoran Mihajlović (SNS), sve nadajući se kratkom pamćenju birača.

 

Umesto novog asfalta, pomenuti put je uredno „podšišan“ sa leve i desne strane, dok je asfalt ostao u stanju zbog čega bi, u najmanju ruku, Boranima prilikom registracije vozila trebalo oprostiti izdvajanje novca za održavanje puteva.

 

Jer, Javno preduzeće „Putevi Srbije“ koje je i osnovano da u javnom interesu neprekidno i kvalitetno održava državne puteve prvog i drugog reda od putarine i iz budžeta Republike Srbije, nije zainteresovano da ulaže u istok Srbije, bar ne dok ne dobiju mig iz državnog vrha.  

 

Iako Skot Pek u knjizi „Put kojim se ređe ide“, nije mislio na našu nesrećnu turističku deonicu, psihoanalizom prati stanje ljudske svesti koja je sklona da zaboravi. I tako sve do narednih izbora, a onda iznova kreće priča za naivne.

 

Bez odgovora Ministarstva

 

U pokušaju da saznamo da li se građani Bora mogu nadati da u skorije bude rekonstruisan put ka jednom od najlepših jezera u Srbiji, budući da je opština Bor u kojoj sede partijski drugari ministarke Zorane Mihajlović turizam označila kao jedan od prioriteta budućeg razvoja, zatražili smo odgovor u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. E-mail sa pitanjima poslali smo pre nekoliko dana press službi nadležnog ministarstva ali i direktno Zorani Mihajlović. Nažalost, odgovor do danas nismo dobili.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

There are 1 comments

  1. Odgovor sigurno nećete ni dobiti do sledećih izbora.Nadam se da građani Bora neće po ko zna koji put nasesti na lažna obećanja.Trebalo bi premijer Vučić da prođe svojim kolima do Borskog jezera a ne helikopterom i da se uveri o stanju prilaznog puta do Jezera.Verujem da bi izvršio obećanje svojih saradnika i stavio tačku na laži.

    Reply

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X