Ptica robot sleće u Bor

319 0

 

ptica robot

U ponedeljak 16. juna opština Bor će dobiti novog stanovnika PTICU ROBOT, koja će zajedno sa nama čuvati životnu sredinu. Dođite ispred Doma kulture Bor u 11:00 časova da joj zajedno poželimo dobrodošlicu i dug životni vek u našem gradu. Kako običaji nalažu da ne idemo praznih ruku, predlažemo Vam da uz osmeh ponesete i praznu limenku kojom ćemo nahraniti našeg novog pričljivog komšiju. Kad je Ptica sita, Bor je čistiji!

 

U svečanom puštanju u rad učestvovaće predsednik opštine Bor Živorad Petrović i Biba Vicković, direktor udruženja Oktopus i autorka Ptice Robot.

 

Pticu Robot osvojila je opština Bor na “Green Games” takmičenju www.greengames.rs u okviru projekta “Znanjem za održivi razvoj” u organizaciji Udruženja Oktopus u 2011. i 2012. godini. Takmičenje je realizovano u partnerstvu sa 42 lokalne samouprave, 6 visokoobrazovnih institucija i 58 osnovnih i srednjih škola, a na “Green Games“ konkursu učestvovalo je 587 takmičara sa 58 takmičarskih timova. Nagradna Ptica Robot, inovativno-društveno korisno robotizovano umetničko delo u funkciji reciklaže limenki www.oktoopus.org osmišljena je u cilju kulturne revitalizacije javnog gradskog prostora. Novo tehničko-tehnološko rešenje sa solarnim napajanjem izradili su stručnjaci Instituta “Mihajlo Pupin” iz Beograda.

 

Nagradna Ptica Robot za opštinu BOR, realizovana je kroz donaciju Fonda braće Rokfeler (Rockefeller Brothers Fund) u skaldu sa ciljevima programa za Zapadni Balkan.

 

Od prve postavke PTICE ROBOT ispred opštine Vračar 2009. godine projekta je podržan i realizovan od strane donatora i partnera: Vlada Republike Srbije – Kabinet podpredsednika za evropske integracije; Grupa za održivi razvoj – Kabinet potpredsednika za evropske integracije; Republika Srbija – Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja; Ministarstvo energetike razvoja i zaštite životne sredine; Američka Ambasada u Beogradu; Ambasada Kraljevine Holandije u Beogradu; RBF Fond braće Rokfeler; USAID Srbija; OEBS Misija u Srbiji; ISC; AMCHAM Serbia; Grada Beograd – Sekretarijat za zaštitu životne sredine; Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda; Beogradska Agencija za evropske integracije i saradnju sa udruženjima; Stalna konferencija opština i gradova (SKGO); Grad Beograd – Gradska opština Vračar, Savski Venac; Institut “Mihajlo Pupin”;

 

Na kraju, ne zaboravite da stanje životne sredine i životni vek Ptice zavise samo od nas, a neki novi klinci biće nam zahvalni !

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 1 comments

  1. Pingback: Ptica robot sleće u Bor | Vest dana

Leave a comment

Your email address will not be published.

X