Društvo

Prvi korak javno-privatnog partnerstva buduće Toplane. Država otpisuje deo duga?

BOR – Članovi gradske vlade usvojili su danas predlog odluke o početku realizacije javno-privatnog partnerstva u projektu izgradnje nove toplane koja će za svoj rad koristiti obnovljive izvore energije.

Grad Bor dobio je podršku Vlade Srbije da pokrene ideju javno-privatnog partnerstva čime bi država pomogla u rešavanju dela dugovanja prema državnim javnim preduzećima ali i otpisa dela kamate, dok dugovanja JKP „Toplana“ neće pasti na teret grada, nego javno-privatnog partnerstva, obrazložio je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

On je rekao da će obaveza javno-privatnog partnerstva biti projektovanje i izrgradnja nove toplane kao i distribucija toplotne energije po zagarantovanim cenama koje propisuje Republika Srbija.

Kako bi se ublažile posledice ekonomske krize izazvane korona virusom, članovi gradske vlade podržali su predlog za oslobađanje preduzetnika troškova komunalnih taksi u decembru, a predlog za nastavak oslobađanja ovih nemata u januaru i februaru biće na dnevnom redu Skupštine Grada nakon usvajanja budžeta za 2021. godinu.

Oslobođenje taksi je u visini 99 procenata, pa će se u gradskoj kasi, kako se procenjuje, smanjiti priliv za oko dva miliona dinara.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Apoteka u Domu zdravlja izdata u zakup. Na licitaciji ponuđeno 325.000 dinara mesečno

Ist Media

Povređena dva učenika na osvetljenim pešakim prelazima kod škola!

Ist Media

Gimnazijalci prikupljaju novac za novogodišne paketiće namenjenih socijalno ugroženoj deci

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X