Prva sednica gradske vlade u novom sastavu. Usvojen završni budžet za 2016.

590 0

BOR (IST Media, Aleksander Ilić) Na sednici Opštinskog veća opštine Bor, među najznačajnijim tačkama dnevnog reda bile su predlog Odluke o završnom računu budžeta opštine Bor, zatim predlog Odluke o izmenama i dopuni Odluke o organizaciji Opštinske uprave opštine Bor, kao i predlog Zaključka o povlačenju zaključaka koje je utvrdilo Opštinsko veće opštine Bor u ranijem sazivu.

 

Kako je objasnio sekretar Slobodan Badža, to ne znači da se usvojeni zaključci prethodnog saziva poništavaju, već se samo daju novom sazivu Opštinskog veća opštine Bor na razmatranje.

 

 

Članovi veća su usvojili i Predloge rešenja o davanju saglasnosti na program o izmenama i dopunama Programa poslovanja JKP Toplana, Vodovod i 3. oktobar, predlog Odluke o izmenama Odluke o održavanju javnih bunara i česmi, a bilo je reči i o predlogu Odluke o kućnom redu u stambenim zgradama, kao i o predlogu Pravilnika o kategorijama lica sa invaliditetom, koja mogu besplatno da koriste parking mesta na javnim parkiralištima.

 

Predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić je u svojoj izjavi rekao da će insistirati na održavanju javnih rasprava i naveo kao primer donošenje odluke o auto-taksi prevozu, u čiju javnu raspravu bi morali biti uključeni taksisti. Tako i ostala zanimanja i sami građani kojih se neka odluka tiče. Očekuje se da se sednica SO Bor održi do kraja jula.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X