Provetravanje u Boru

408 0

BOR, (IST Media) Karavan PROVETRAVANJE protutnjao je u petak borskim “Malim stadionom”, ostavivši za sobom oko 1.000 zadovoljnih lica iz cele istočne Srbije.

 

Zemlja Gruva, Električni Orgazam, pa zatim redovni gosti Bora, Darkwood Dub i Kanda kodža i Nebojša, otprašili su onako kako se to od njih i očekivalo. Profesionalno i sa puno emocija.

 

Gruvovci su se prvi put predstavili Boranima. Pokazali su profesionalni odnos prema muzici koju sviraju, uprkos malom broju ljudi, koji su se odlučili da na stadion uđu po danu. Usledio je Orgazam, sa novim, pa starim hitovima, na radost starije generacije – “Konobar”, “Krokodili dolaze”… Zatim su spustili “punk” loptu, i na najbolji način najavili Darkwoode. Mali stadion je u tom momentu bio optimalno popunjen i dubovanje je počelo. Usledili su hitovi koje je publika pevala uglas sa  Dejanom Vučom Vučetićem.

 

Kanda Kodža i Nebojša su fantastično odsvirali blok od 60 minuta. Poznate hitove iz bogate karijere, koja se proteže duže od dve decenije, presekli su jednom od numera koja će se naći na njihovoj novoj ploči. Oliver Nektarijević (vokal) je podsetio publiku da prati kulturu koja niče sa ovih prostora – pozivajući fanove da skandiraju TILVA ROŠ. U tome je uspeo bez greške.

 

Usput, prisetio se koncerta koji je KKN pre dve godine izveo upravo u holu bioskopa “Zvezda”, mesta koje je nazvao “kultnim”.

 

Na žalost prisutnih, izuzetna žurka uz rege ritmove okončana je 00.45, kada je do Olivera stigla informacija da to zahteva policija.

 

Dugogodišnje iskustvo sa čuvarima reda u Boru (datira iz doba S.M. na turneji “Izađi i glasaj”) dočekao je spremno. Uz duhovitu opasku izvadio je ličnu kartu i rekao da je potpuno ispravan, ali nije pomoglo. Odličan koncert je prekinut.

 

U Boru se ponovila situacija sa ranijih rok događaja (“Jelen Top 10” 2011. i 2012. godine). U policiji su se usijali telefoni od poziva nezadovoljnih ljudi, kojima je rok poremetio subotnji san. Nije pomoglo ni ubeđivanje organizatora da je ovo najveći rok događaj u Boru u ovoj godini, i da je tolerancija vrlina velikih.

 

Pola sata kasnije – u naselju IV MZ, uverili smo se da je iz jednog kafića treštila Seka Aleksić, uz gromogasno pevanje gostiju. Tek da nas podseti gde je Rok&Roll u Srbiji.

 

FOTO’S BY IVICA IVANOVIĆ

 

[nggallery id=45]

 

FOTO’S BY MILENA ILIĆ

 

[nggallery id=47]

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 1 comments

  1. Dobro je što sam u to vreme bio u svom rodnom gradu! A ko je bio organizator ovog stvarno extra koncerta? Vas , tj. IST Media nije bilo ni na TV spotu ni na plakatu? Zar nije borski Centar za kulturu organizovao?

    Odgovori

Leave a comment

Your email address will not be published.

X