Protest u Boru protiv zagađenja sumpor-dioksidom

383 0
BOR, (IST Media, foto:istmedia) Oko 300 Borana okupilo se sinoć na protestu protiv prekomernog zagađenja sumopr-diosksidom iz pogona topionice kompanije Ziđin Bor Koper (Copper).
Poziv građanima da se odazovu na protest uputili su mahom predstavnici političkih stranaka  u lokalnom parlamentu i udruženja građana koji deluju opoziciono.
Govornici su sa protesta zatražili odgovor nadležnih institucija, inspekcije i Ministarstva za zaštitu životne sredine o zagađenju, i prozivali lokalnu samoupravu koja, kako su naveli, ne deluje efikasno da se zagađenje zaustavi.

Na protestu je pročitano pismo inženjera topionice koji vode spor protiv RTB Bor, a koji su dobili otkaze, i koji navode loše poteze pređašnjeg rukovodstva u vezi izgradnje nove topionice.

Na protestu nije bilo stranačkih obeležja.

Sa govornice je prozvan ministar zaštite životne sredine Goran Trivan, koji se nije oglasio povodom zagađenja iako je nedavno bio u poseti Boru.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić je poziv na protest protiv zagađenja ocenio putem medija kao “politikanstvo”, rekavši da se zalaže za rešenje ekološkog problema u kontaktima sa rukovodstvom Ziđin.

Na kraju skupa nastavljeno je potpisivanje peticije protiv zagađenja, koju je do sada potpsalo oko 600 Borana.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X