Protest u Boru protiv zagađenja sumpor-dioksidom

438 0
BOR, (IST Media, foto:istmedia) Oko 300 Borana okupilo se sinoć na protestu protiv prekomernog zagađenja sumopr-diosksidom iz pogona topionice kompanije Ziđin Bor Koper (Copper).
Poziv građanima da se odazovu na protest uputili su mahom predstavnici političkih stranaka  u lokalnom parlamentu i udruženja građana koji deluju opoziciono.
Govornici su sa protesta zatražili odgovor nadležnih institucija, inspekcije i Ministarstva za zaštitu životne sredine o zagađenju, i prozivali lokalnu samoupravu koja, kako su naveli, ne deluje efikasno da se zagađenje zaustavi.

Na protestu je pročitano pismo inženjera topionice koji vode spor protiv RTB Bor, a koji su dobili otkaze, i koji navode loše poteze pređašnjeg rukovodstva u vezi izgradnje nove topionice.

Na protestu nije bilo stranačkih obeležja.

Sa govornice je prozvan ministar zaštite životne sredine Goran Trivan, koji se nije oglasio povodom zagađenja iako je nedavno bio u poseti Boru.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić je poziv na protest protiv zagađenja ocenio putem medija kao “politikanstvo”, rekavši da se zalaže za rešenje ekološkog problema u kontaktima sa rukovodstvom Ziđin.

Na kraju skupa nastavljeno je potpisivanje peticije protiv zagađenja, koju je do sada potpsalo oko 600 Borana.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X