PROHODNI putevi ka borskim selima, JP Putevi Srbije ZABORAVILE GORNJANE

710 0
BOR, (IST Media, foto: arhiva istmedia) Sve saobraćajnice ka borskim selima su prohodne, a u toku je čišćenje snega ka Gornjanu, gde visina snežnog pokrivača iznosi i do pola metra.

Direktor JKP „3. oktobar„ Dalibor Orsovanović, kaže da je ka svim selima grada Bora upućena mehanizacija, da je najkritičnije ka Gornjanu, ali i da ne očekuje zastoje u saobraćaju jer su prestale snežne padavine.

„U gradu su očišćene ulice prvog i drugog prioriteta, u toku je čišćenje snega na ulicama trećeg prioriteta a radnici su angažovani i na čišćenju trotoara. Očekujem da će do večeri sve biti pod kontrolom“, rekao je Orsovanović za IST Media.

On strahuje  da mže doći do problema na putu ka Bučju, gde jak vetar stvara nanose, ali da je situacija za sada pod kontrolom.

Inače, obeveza čišćenja najvećeg dela saobraćajnice ka Gornjanu je obaveza firme Štrabag, koja reaguje tek kada im to naloži JP „Putevi Srbije“.

S obzirom da je put ka Gornjanu trećeg prioriteta to se u ovom slučaju nije dogodilo, pa je troškove čišćenja snega preuzeo grad Bor.

„Državni putevi trećeg prioriteta (lokalni, seoski putevi) čiste se tek nakon što se u potpunosti očiste državni putevi prvog i drugog reda“, saopštilo je JP „Putevi Srbije“.

Oni su obavestili da su auto-putevi i svi državni putevi prvog i drugog reda prohodni za saobraćaj, ali da se saobraćaj odvija otežano zbog loših vremenskih uslova, snežnih padavina, pojave mestimične poledice i magle na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

“Putevi Srbije” apeluju na sve učesnike u saobraćaju da ne kreću bez obavezne zimske opreme, i da zbog loših vremenskih uslova budu posebno oprezni, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X