Vanredna situacija u Zaječaru zbog požara kod graničnog prelaza sa Bugarskom

126 0

ZAJEČAR, (IST Media) Štab za vanredne situacije Grada Zaječara doneo je danas odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji grada zbog opasnosti širenja požara koji je izbio na graničnom prelazu “Vrška Čuka” sa Bugarskom.

 

Požar, ilustracija (foto:mongabay.com)

Odluka je doneta zbog požara koji je izbio nedaleko od Zaječara u blizini sela Prlita i graničnog prelaza “Vrška Čuka”, gde gori oko 300 hektara šume i niskog rastinja.

 

Prema podacima dobijenim na mesto požara, u gašenju učestvuje 45 vatrogasaca iz svih delova Srbije sa 12 vozila, komunalna policija i sva komunalna preduzeća iz Zaječara.

 

“Vatra bukti na nepristupačnom terenu i još nije lokalizovana. Pokušavamo da presečemo požar kako se ne bi proširio ka okolnim selima”, rekao je jedan vatrogasac za IST Media.

 

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić doneo je i naredbu po kojoj se od danas do 29. avgusta na teritoriji grada zabranjuje loženje vatre na otvorenom prostoru, upotrebe lampe sa otvorenim plamenom i spaljivanje na poljoprivrednom zemljištu.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Reč ksenofobija traženija od Brexita

Piše - 29. November 2016. 0
Internet rečnik Dictionary.com izabrao je za reč godine reč “ksenofobija”.   Bregzit, političko nasilje, izbeglička kriza, prava transeksualaca u SAD…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X