Profesor Milan Trumić predložen za funkciju dekana Fakulteta u Boru

1261 0
fakultet BOR

BOR, (IST media) Nastavno naučno veće Tehničkog fakulteta u Boru, izabralo je danas većinom glasova za dekana ove visokoškolske ustanove redovnog profesora katedre za Mineralne i reciklažne tehnologije, prof. dr Milana Trumića, a njegov izbor biće konačan nakon što se o tome izjasne članovi Saveta Fakulteta.

 

milan-trumic1
Trumić čeka odluku Saveta

Profesor Trumić je rođen 1966. godine u Boru. Na smeru za pripremu mineralnih sirovina diplomirao je 1990. godine sa prosečnom ocenom 8,14. Od 1991. godine radio je kao diplomirani inženjer u Flotaciji Veliki Krivelj. Na Tehnički fakultet u Boru zaposlio se 1995. godine  kao asistent-pripravnik na predmetima Usitnjavanje i klasiranje i Projektovanje u PMS-u.

 

Magistarske studije na TF Bor je upisao 1992. a doktorirao 1999. godine sa temom: ‘’Model kinetike prosejavanja’’. U zvanje redovnog profesora za užu naučnu oblast Mineralne i reciklažne tehnologije izabran je 2014. godine.

 

Od 2009. do 2012. godine bio je prodekana za materijalno finansijsko poslovanje na Tehničkom fakultetu u Boru.

 

Do sada je objavio 10 radova u međunarodnim  i 16 u domaćim časopisima, kao i 135 saopštenja na kongresima i simpozijumima. Autor je dva univerzitetska udžbenika, dve naučne monografije i četiri poglavlja u monografiji. Učestvovao je u izradi preko
40 studija i projekata.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X