Profesor Milan Trumić predložen za funkciju dekana Fakulteta u Boru

498 0

BOR, (IST media) Nastavno naučno veće Tehničkog fakulteta u Boru, izabralo je danas većinom glasova za dekana ove visokoškolske ustanove redovnog profesora katedre za Mineralne i reciklažne tehnologije, prof. dr Milana Trumića, a njegov izbor biće konačan nakon što se o tome izjasne članovi Saveta Fakulteta.

 

milan-trumic1
Trumić čeka odluku Saveta

Profesor Trumić je rođen 1966. godine u Boru. Na smeru za pripremu mineralnih sirovina diplomirao je 1990. godine sa prosečnom ocenom 8,14. Od 1991. godine radio je kao diplomirani inženjer u Flotaciji Veliki Krivelj. Na Tehnički fakultet u Boru zaposlio se 1995. godine  kao asistent-pripravnik na predmetima Usitnjavanje i klasiranje i Projektovanje u PMS-u.

 

Magistarske studije na TF Bor je upisao 1992. a doktorirao 1999. godine sa temom: ‘’Model kinetike prosejavanja’’. U zvanje redovnog profesora za užu naučnu oblast Mineralne i reciklažne tehnologije izabran je 2014. godine.

 

Od 2009. do 2012. godine bio je prodekana za materijalno finansijsko poslovanje na Tehničkom fakultetu u Boru.

 

Do sada je objavio 10 radova u međunarodnim  i 16 u domaćim časopisima, kao i 135 saopštenja na kongresima i simpozijumima. Autor je dva univerzitetska udžbenika, dve naučne monografije i četiri poglavlja u monografiji. Učestvovao je u izradi preko
40 studija i projekata.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Ptica robot sleće u Bor

Piše - 13. June 2014. 0
  U ponedeljak 16. juna opština Bor će dobiti novog stanovnika PTICU ROBOT, koja će zajedno sa nama čuvati životnu…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X