Prodigy na Warriors dance areni prašili 120 minuta

302 0

NOVI SAD (IST Media) Nastup, već skoro domaćeg sastava, grupe The Prodigy pred oko treće večeri EXIT R:Evolution festivala biće zapamćen kao njihov najžešći i najeksplozivniji do sada. Liam, Keith i Maxim bili su predvodnici putujućeg Warriors Dance spektakla koji je, pored njih, okupio još i legende punka GBH, domaće favorite Eyesburn, kao i najeminentnija imena sa globalne bass scene poput South Central, Brookes Brothers, Feed Me, The Prototypes i DJ Fresha, koji se specijalnim Live nastupom nadovezao na neverovatnu energiju sastava The Prodigy.

 

foto-dusan-milenkovic (Blic)

 

Publika je oduševljeno dočekala prve taktove hita „Voodoo People“, da bi se skakanje nastavilo uz „Breathe“, „Firestarter“, „Smack my bitch up“, „Omen“ i mnoge druge klasike britanskog sastava. Veliki Main stage bio je premali da primi sve fanove ovog benda, a reka ljudi neumorno je pratila energične muzičare koji su insistirali na beskompromisom tempu. Posle njihovog nastupa posetioci iz Velike Britanije su u EXITovom studiju izjavili da je atmosfera na ovom nastupu prevazišla sve njihove tamošnje nastupe.

 

exit featured

 

Zagrevanje za zvezde večeri priredili su legende punk scene, britanski sastav GBH, Eyesburn, jedna od najkreativnijih domaćih grupa i South Central, dok se žurka nastavila efektnim Live nastupom DJ Fresha čiji je nastup bio omaž prvim godinama EXIT festivala. Kombinacija bass ritmova i moćnog ženskog vokala podsetila je sve prisutne na čuveni Kaos Night i harizmatični vokal Roisin Murphy iz grupe Moloko.

 

Za žurku koja je na glavnoj festivalskoj bini potrajala do jutra pobrinuli su se Brookes Brothers, Feed Me i The Prototypes. Osnivač platforme UKF Music, koju su oni predstavljali, Luke Hood izjavio je da je ovogodišnji EXIT najbolji festival na kome je ikada bio.

 

Na Dance Areni su poklonici techno muzike, koja se vraća u fokus elektronske scene, imali priliku da se dive umetnosti miksovanja koju je demonstirao Jeff Mills, tvorac detroitskog zvuka. Kombinujući više od sto numera na tri gramofona tokom svog nastupa pokazao je da važi za predvodnika scene i u 50. godini života. Gregor Tresher i Mathew Jonson su živim nastupima napravili savršenu atmosferu i uvod za egzibicije Jeff Millsa. Matador i Pan-Pot, najtraženiji duo na elektronskoj muzičkoj sceni u ovom trenutku, dodatno su začinili provod, nametnuvši tempo do svitanja.

 

Atmosfera, izvođači i publika su još jednom opravdali imidž Dance Arene kao jedne od najboljih diskoteka pod otvorenim nebom na svetu.

 

Prostor oko Fusion bine bio je tesan za sve one koji su želeli da prisustvuju virtuoznosti Ane Popović koja je tokom nastupa neprestano koketirala sa bluzom, fankom i soulom, kreirajući pri tom ogromne količine pozitivne plesne energije. Ana, koja važi za najbolju bluz gitaristkinju sveta i koja je zaštitno lice Fender gitara je u retkom nastupu u Srbiji pokazala zašto je hvale najveća imena bluza i soula.

 

Prema rečima organizatora, na tvrđavi je sinoć bilo oko 45.000 ljudi.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X