PolitikaTema danaНекатегоризовано

Pročitajte ko su najozbiljni kandidati za najviše funkcije u SO Bor

BOR, (IST Media) – Konstitutivna sednica Skupštine opštine Bor, nakon izbora održanih 16. marta, biće najverovatnije održana u narednih desetak dana, saznaje IST Media.

 

Kako saznajemo, do sada nije bilo zvaničnih konataka između pobedničke SNS, koja je od 35 odborničkih mesta osvojila 21, i ostalih stranaka koje su ušle u lokalni parlament.

 

Ipak, IST Media saznaje da se u međuvremenu spominje nekoliko imena političara koji bi trebalo da zauzmu najviše funkcije u gradu.

 

Prema tim informacijama, za predsednika opštine Bor viđen je Živorad Petrović, bivši direktor borske “Toplane”. U to vreme, grad je konačno imao korektno grejanje. Petrović ima i veliko poverenje generalnog direktora RTB Bor i prvog na listi SNS Blagoja Spaskovskog, koji ga je postavio za direktora RTB za tehnička pitanja.

 

Prema našim saznanjima, dosadašnjem predsedniku opštine Saši Vukadinoviću namenjeno je mesto zamenika, dok će funkciju predsednika SO Bor obavljati bivši funkcioner SPS a sada član SNS – Dušan Marković.

 

Comeback Dušana Markovića
Comeback Dušana Markovića?

 

Prvi na listi borskih socijalsiata – Dragan Žikić, kaže za IST Media da do sada nije bilo razgovora o mogućoj koaliciji.

 

“SNS ima prostu većinu i mogu sami da formiraju vlast. Ipak, koalicija iz prethodnog saziva je radila sasvim dobro i ne vidim razloga da se tako i ne nastavi”, smatra Žikić.

 

Iako SNS ima mogućnost da sama formira vlast u Boru, ipak se čuju tonovi o mogućoj koaliciji. Sve zavisi od toga kako će izgledati buduća vlast u republici.

 

Podsećamo da je koalicija Srpska napredna stranka – Nova Srbija osvojila apsolutnu većinu u Skupštini opštine Bor.   Od 35 odborničkih mandata SNS je dobio 21 mandat a koalicija SPS-PUPS-JS 6.

 

Po dva mandata pripala su koaliciji DSS-VNS, DS-u, URS-u i NDS.

 

Cenzus za ulazak u SO Bor nisu prešle Liberalno demokratska stranka, Srpska radikalna stranka, Dveri i grupe građana koje su učestvovale na izborima.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Borski SSP pozvala građane da joj se obrate ukoliko im je uskraćeno pravo na olakšice koje im pripadaju

Ist Media

Počela sednica SG Bora. Na dnevnom redu završni račun i kadrovske promene. Odbačeno više predloga opozicije

Ist Media

NPS uoči sutrašnjeg usvajanja završnog budžeta: Gde je utrošeno 7,5 milijardi dinara?

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X