Problemi meštana BRESTOVCA I METOVNICE: Putevi, voda, struja…

493 0

Sastanak u Metovnici

BOR, (IST Media, foto: istmedia) Snabdevanje strujom, vodom i putna infrastruktura, mogli bi se se navesti kao najveći problemi meštana Brestovca i Metovnice. To se bar čulo na dva današnja odvojena sastanka gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića i njegovih saradnika sa žiteljima ova dva sela.

Cilj serije sastanaka, od kojih su danas održana prva dva, a koje je inicirala gradska vlast, jeste da se sumiraju problemi žitelja Bora i okolnih sela u svetlu planiranja budžeta za 2019. godinu.

Najviše primedbi u Metovnici meštani su uputili ka Elektrodistribuciji. Iskrivljene i trule bandere, česti nestanci, padovi napona… A zanimljivo je, kažu oni, što kraj trulih bandera leže nove, koje nema ko da postavi.

“Kako da mladi ne odlaze sa sela kada u rejonskim delovima sela nemamo ni najosnovnije uslove za život”, požalio se Jordan Minić iz tog sela, koji sa porodicom živi u nekoliko kilometara udaljenom zaseoku.

Gradonačelnik Bora je rekao da konstantno vrši pritiske ka EPS-u kako bi se ovi nedostaci otklonili, pa je čak danas sa lica mesta pozvao direktora od koga je zahtevao hitnu intervenciju. Naveo je da su čak i borska javna preduzeća mehanizacijom kopala rupe kako bi se bandere postavile, ali ni to nije bilo dovoljno da se posao završi.

I o vodi brinu Metoničani. Uz nepohodno posipanje rizle rejonskih puteva, to je, kažu, najveći problem.

Gradonačelnik Bora je izneo podatak da je za nov vodovod u Metovnici potrebno neverovatnih 2,5 miliona evra, odnosno milion više nego što je potrebno za adaptaciju vodovodne mreže u Boru.

“Svesni smo problema sa kojim se suočavate, imamo najbolje namere, ali iz budžeta je to nemoguće izdvojiti. Zato tražimo alternativna rešenja, i nadam se da ćemo do njih doći,” rekao je Milikić.

On je dodao da je danas bilo dosta osnovanih i neosnovanih primedbi, ali da se o svemu razgovaralo otvoreno.

“U 2019. godini uvodimo novinu – petogodišnji plan uređenja grada i sela. U ovom slučaju ćemo predloge dobijati i od saveta mesnih zajednica, a odluka o tome kako će se raditi, donosiće odeljenja gradske uprave. To je način da ravnomerno razvijamo i sela i grad”, rekao je Milikić.

Brestovljani traže češću komunikaciju sa gradskom upravom

Kada je reč o proširenju groblja u Brestovcu, ka Vladi Srbije je upućen predlog za eksproprijaciju, pa se očekuje da se za mesec ili dva, taj problem reši..

Od Puteva Srbije se očekuje donšenje odluke o obeležavanju pešačkog prelaza i usporavanja saobraćaja kraj osnovne škole u Brestovcu, kao i postavljanje “ležećeg policajca”. U izgledu je i da se posle skoro tri decenije završi fiskulturna sala u tom selu.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X