Problem kanalizacije u Nikole Pašića pokrenut sa mrtve tačke

597 0

BOR, (IST Media) Rešavanje problema rekonstrukcije ulice Nikole Pašić u Boru, gde dotrajala kanalizacija godinama stvara ogromne probleme stanarima lamele „dupkes“ i firmama koje posluju ispod te stambene zgrade, uskoro će biti pokrenuto sa mrtve tačke, obećavaju u Direkciji za izgradnju.

 

dupleks_nevreme

Da li će konačno ove slike iz ulice Nikole Pašića otići u istoriju?

 

Direktorka ovog preduzeća Verica Aničić, kaže za IST Media da je raspisana javna nabavka za izradu projekta rekonstrukcije te ulice.

 

Aničić: Sve što je do nas biće urađeno. Ostalo je na odbornicima
Aničić: Sve što je do Direkcije biće urađeno. Ostalo je na odbornicima (screenshot: TV Bor)

„Za otprilike mesec dana biće završen projekat rekonstrukcije ulice Nikole Pašić. Tek kada projekat bude završen saznaće se koliko je potrebno novca da se problem atmosferske kanalizacije reši, a na odbornicima SO Bor je da donesu odluku o izdvajanju novca za te namene“, kaže Verica Aničić.

 

Podsećamo da pri obilnim padavinama dolazi do slivanja otpadne i atmosferske vode iz viših delova Bora ka „dupkesu“, gde dotrajala kanalizaciona mreža nema dovoljan kapacitet za prihvat svih količina. To dovodi ne samo do poplavljivanja „dupleksa“, već i do izlivanja kanalizacije. Osim što se od izlivenih fekalija naseljem širi nesnosan smrad, to predstavlja i potencijalni izvor zaraze.

 

 

 

Nestao projekat ulice Nikole Pašić

 

Interesantno je da je iz opštinske arhive nestao projekat ulice Nikole Pašića, pa se za izradu novog projekta moraju izdvojiti nova sredstva iz budžeta.

 

„Prevrnuli smo opštinsku arhivu, ali projekat nismo pronašli. Međutim, sve i da smo našli projekat, morali bismo da uradimo dodatni projekat rekonstrukcije ulice,“ objašnjava direktorica Direkcije za izgradnju.

 

Inače, prema našim saznanjima, nedostatak projekta bio je i razlog što rekonstrukciju ulice Nikole Pašića nije uradio NIS, koji je prilikom izgradnje nove benzinske pumpe na III kilometru imao volju da o svom trošku sanira problem atmosferske kanalizacije.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X