Priznanje Zaštitinika građana Žagubici za brigu o invalidima

443 0

 

ŽAGUBICA, (IST Media) U Klubu poslanika u Beogradu, opštini Žagubica je juče uručena pohvala Zaštitnika građana za doprinos razvoja svih oblika pristupačnosti na teritoriji te opštine u prošloj godini.

Lokalna samouprava u Žagubici je, pored još dvadeset lokalnih samouprava, dobitnika ovog priznanja, označena kao svetli primer brige o građanima.

“S obzirom da su osobe sa invaliditetom najranjivija grupa građana, i da je kod njih prisutan veliki broj problema, osnov da bi se uključili u društvo je problem pristupačnosti kome sve lokalne samouprave treba da posvete veliku pažnju”, rekla je na dodeli priznanja Vladana Jović, zamenica zaštitnika građana.

Ovo priznanje je u ime opštine Žagubica primila predsednica Skupštine opštine Olivera Pauljeskić, koja je podsetila da je opština Žagubica u prethodnom periodu dosta ulagala u poboljšanje uslova života osoba sa invaliditetom i da je prepoznata i nagrađena za svoj rad, trud i zalaganje razvoja svih oblika pristupačnosti.

Printscreen: RTV Homolje

“U Žagubici postoji udruženje osoba sa invaliditetom u kome su prisutne sve kategorije invalidnosti. Opština finansira rad tog udruženja sa milion dinara iz budžeta, a osim ove pomoći, mnogo se radilo na tome da invalidima bude omogućen pristup u gotovo svim javnim ustanovama”, rekla je ona.

Podsetila je da su otvorene i kancelarije za invalide u Krepoljinu i Žagubici, gde osobe sa invaliditetom mogu da sprovode svoje aktivnosti i da se druže, dok opština pruža i besplatnu pravnu pomoć svim osobama sa invaliditetom. Njima su na raspolaganju vozila sa osam i šesnaest sedišta, za sve aktivnosti koje sprovode.

Prepoznata kao najbolja lokalna samouprava u Braničevskom i Podunavskom okrugu, opština Žagubica je ove godine dobila i povelju “Kapetan Miša Anastasijević”.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X