Privredni sud u Zaječaru počeo elektronsku predaju dokumenata

327 0

ZAJEČAR,(IST Media) U Privrednom sudu u Zaječaru od danas je počela realizacija pilot projekta “Elektronska razmena dokumenata”, što bi trebalo da dovede do efikasnijeg rada svih strana u postupku.

 

ssujeranovich 3

 

“Ova usluga sudu i stranama u postupku daje mogućnost da putem elektronske pošte bezbedno razmenjuju dokumenta. Ovakav način rada će svim učesnicima u sudskim postupcima olakšati razmenu sudskih dokumenata, ubrzati sudske postupke, uštedeti sredstva i učiniti sudove dostupnijima građanima”, rečeno je na današnjoj prezentaciji u tom gradu.

 

Osim Privrednog suda u Zaječaru, u ovom projektu USAID, koji sprovodi Program podele vlasti (SPP), učestvuju Osnovni sud u Subotici, kao i Osnovni sud u Užicu.

 

Učesnici na projektu očekuju da advokati i sudije prihvate mogućnost da na ovaj način međusobno razmenjuju dokumenta, i da će se ova vrsta razmene proširiti, pošto sve veći broj advokata i sudova uvidi njene ogromne predosti.

 

“Dugoročno gledano, predaja dokumenata elektronskim putem smanjuje troškove dostave, a trenutni pristup dokumentima putem automatskog sistema za upravljanje predmetima će sudovima omogućiti da brže obrađuju dokumenta i rešavaju predmete”, navedeli su učesnici na projektu.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

X