Privedeni učenici koji su prebili Ivana Janeša

282 0

Novosadska policija je privela i ispitala maloletnike koji su prošlog vikenda napali, pretukli i opljačkali Ivana Janeša u parku kod Železničke stanice u Novom Sadu, javlja tamošnji Radio 021.

 

Privedeno je najmanje šestoro dečaka, od kojih jedan nema ni punih 14 godina, dok su ostali stari od 14 do 16 godina. Protiv njih će biti podneta prijava u redovnom postupku, javlja taj radio.

 

janess featured

 

Ovi maloletni prestupnici sa prebivalištem u Novom Sadu, Petrovaradinu i Begeču, a neki od njih od ranije poznati policiji. Ispituje se njihova ukupna kriminalna delatnost, jer nije isključeno da su sličana dela već ranije činili.

 

Svi su saslušani u prisustvu roditelja ili staratelja, a RTV Vojvodina javlja da su tom prilikom priznali delo koje im se stavlja na teret. Policija je pronašla i ranac sa stvarima koji su oteli od pretučenog nastavnika.

 

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić osudila je napad i navela da je to pokazatelj koliko su obrazovne ustanove, roditelji i društvo kao celina, zakazali u radu sa decom i omladinom na razvijanju tolerancije i poštovanju ljudskih prava.

 

Petrušić je apelovala na Ministarstvo prosvete da hitno postupi po preporuci koju je uputila pre dve godine.

 

U toj preporuci se traži da se iz nastavnih materijala i prakse eleminišu sadržaji koji promovišu stereotipe, predrasude i direktno su diskriminatorni, jer će se, kako smatra, u protivnom, slični događaji ponavljati.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X