Društvo

Pristiže pomoć za Dragana Pejića koji je krv dao 142 puta

 

Koliko vredi i koliko se ceni ljudski život, najbolje pokazuje priča o dobrovoljnom davaocu krvi, Draganu Pejiću iz Bora.

Krv je dao 142 puta i spasio veliki broj života a sada je on u situaciji kada mu je potrebna pomoć.

Nezaposlen, bez socijalne pomoći, u prostoru koji nema elementarne uslove za život, ne gubi nadu da će naredni dan biti bolji od prethodnog.

Nakon reportaže o njegovom teškom životu, počela je da intenzivnije pristiže pomoć, a među prvima bili su Udruženje građana „Borci za Bor“, ribarnica „Fileti“ i kiosk brze hrane By – Bay sa lunch paketima, i predstavnici Centra za socijalni rad i lokalne samouprave, koji su obišli Dragana i uručili pakete pomoći.

Dalibor Jović iz udruženja „Borci za Bor“, zahvaljujući humanosti Borana, obezbedio je Draganu hranu, odeću, posteljinu i ćebad.

Potom su usledila i obećanja da će mu grad i Centar za socijalni rad izaći u susret.

Mi smo Draganu i prošle godine priskočili u pomoć, a sada smo pokrenuli inicijativu da pomoć obnovimo. Sakupili smo novac u vrlo kratkom roku, kupili konzerviranu hranu, a naše Boranke donirale su i domaće proizvode. Priča je dirljiva, i zato veliko hvala svima koji su se priključili akciji, a pre svega Draganu koji je sigurno spasao puno života. Uz dobre ljude nadamo se da ćemo moći da mu olakšamo ovu tešku situaciju, rekao je Jović.

Zbog svoje skromnosti Dragan je godinama odbijao pomoć Centra za socijalni rad, obrazlažući time da je pomoć možda potrebnija drugima, a on će u nadnicu, pa će zaraditi. Međutim zbog lošeg zdravstvenog stanja bio je prinuđen da i on potraži pomoć.

Centar za socijalni rad je upoznat sa slučajem i Draganu je u više navrata pružana pomoć. Po službenoj dužnosti prikupićemo svu neophodnu dokumentaciju kako bi mu pomogli da ostvari pravo na pomoć, rekla je Saška Milošević, direktor ove ustanove.

Osim Centra za socijalni rad, nakon što je izneo svoju muku, u pomoć se uključila i lokalna samouprava.

Iz budžeta grada, preko Centra za socijalni rad, Draganu je uručena uvećana jednokratna novčana pomoć. Grad će koordinacijom institucija u što kraćem mogućem roku Draganu omogućiti i zdravstvenu i socijalnu zaštitu, istakla je član gradskog veća zadužena za socijalna pitanja, Jelena Ristić.

I ovo nije kraj priče o Draganu.

Epilog sledi nakon operacije koju ima zakazanu za petnaestak dana. Nakon hiruške intervencije i lečenja, Dragan će morati da se vrati u nehumani prostor za život. Nadamo se da će se humanost društva pokazati na delu i do tada obezbediti prostor za elementarne uslove za život.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U nedelju u Domu zdravlja preventivni pregledi bez zakazivanja

Ist Media

Apoteka u Domu zdravlja izdata u zakup. Na licitaciji ponuđeno 325.000 dinara mesečno

Ist Media

Povređena dva učenika na osvetljenim pešakim prelazima kod škola!

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X