Princeza Katarina Karađorđević obećala ucrtavanje Bora na mapi turizma u Londonu

468 0

BOR (IST Media)  Njeno kraljevsko visočanstvo Katarina Karađorđević princeza od Jugoslavije, kćerka princa Tomislava Karađorđevića, posetila je Bor i okolinu, najavivši brzi početak turističke saradnje Londona i Srbije.

 

Ova dvodnevna poseta je otpočela kako dolikuje u dvorcu Katarininog čukundede kneza Aleksandra Karađorđevića – u Brestovačkoj Banji.

 

„Zadovoljstvo mi je što sam prvi član kraljevske dinastije Karađorđevića koji je posetio dvorac našeg pretka kneza Aleksandra” rekla princeza Katarina.

 

Princeza Katarina Karađorđević u kući svojih predaka

 

 

Kao predsednica  Turističke organizacije u Londonu princeza Katarina je obećala:

 

“Ovo je početak turističke saradnje Londona i Srbije. Malo sam znala o ovom dvorcu i drago mi je što istražujem ovaj deo Srbije. Sigurna sam da bi turisti želeli da posete srpske banje, pećine i rudnike”  rekla je oduševljena princeza Katarina Karađorđević nakon posete dvorca svojih predaka u Brestovačkoj Banji, Lazarevoj pećini i Kafiću „Jama“.

 

U razgovoru sa menadžmentom RTB-a Bor, princeza je istakla da je za kratko vreme mnogo naučila o Boru i okolini i da se nada da će sledeća poseta biti duža.

 

“Impresionirana sam svime što sam videla i čula o Boru, rudniku i okolini. Ovo je veliko iskustvo jer sam mnogo naučila. Posebno mi je drago što Bor poslednjih godina, za razliku od devedesetih, napreduje krupnim koracima napred”, dodala je princeza na kraju.

 

Posle dvodnevnog boravka u Boru, princeza Katarina Karađorđević posetila je kasnoantički arheološki lokalitet „Feliks Romulijana“ u Gamzigradu kod Zaječara.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X