Korona

Prijava zbog odgovornosti za ŠIRENJE ZARAZE U STARAČKOM DOMU

korona stari

NEGOTIN, (IST Media) Policija u Negotinu je po nalogu tužilaštva podnela krivičnu prijavu protiv tridesetjednogodišnje žene koja se sumnjiči da je svojim delovanjem doprinela širenju zaraze u Domu za stare “Radost” u Negotinu.

Kako se navodi u saopštenju Policijske uprave Bor, ona se sumnjiči da je kao odgovorno lice Doma za stare tokom vanrednog
stanja primila nove korisnike bez prethodne zdravstvene provere, što je među korisnicima i zaposlenima u toj ustanovi dovelo do širenja zarazne bolesti COVID- 19.

Krivična prijava je podneta zbog sumje da je izvršila krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi.

Prema pisanju medija, do sada je od posledica korona virusa, združeno sa ranijim hroničnim bolestima, preminulo petoro štićenika iz Doma “Radost”, u kojem su boravili stariji od 75 godina.

Korona virusom u ovom Domu zaraženo je 38 korisnika, 13 radnika i dva pripadnika Vojske Srbije, koji su bili raspoređeni od 30. marta na poslovima obezbeđenja Doma.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X