Priča o Daliboru i godinu dana iskustva u Ziđin Majning. Nakon inostranstva konačno sa porodicom

309 0
Dalibor Markovic Zijin Mining

 

Dalibor Marković, četrdesetšestogodišnji tehničar drumskog saobraćaja, nakon osam godina provedenih kao vozač kamiona na putevima Evrope u austrijskoj šediterskoj firmi, odlučio se da zauvek napusti posao u inostranstvu, vrati u Srbiju, zaposli u kompaniji Srbija Ziđin Majning (SZM) i osnuje porodicu.

Priseća se da je tih godina za volanom bio odsutan od kuće dva, tri meseca, nakon toga sa svojima nedelju-dve dana na odmoru, pa potom opet na put koji traje nekoliko meseci.

Prihvatio sam posao u Srbija Ziđin Majningu jer sam dobio priliku da se vratim u Srbiju, da imam osmočasovno radno vreme koje mi omogućava da više pažnje posvetim porodici i prijateljima, a posebno supruzi s kojom sam u tom trenutku očekivao prvo dete, kaže Dalibor, koji do posla svakog dana putuje iz Vražogrnca.

Danas je njegov dom bogatiji je za još jednog člana porodice – devetomesečnog Danila, a život ispunjen lepim trenucima sa porodicom i poslom koji voli i koji mu je, kako kaže, život vratio u normalu.

Zadovoljan je radom u timu za tešku mehanizaciju, ističe dobro rukovodstvo i organizaciju posla, pa ceo tim važi za jedan od najuspešnijih u kompaniji SZM.

Dalibor Markovic Zijin Mining
Dalibor – član uspešnog tima za tešku mehanizaciju

U ovom timu koji je osnovan pre samo tri godine, danas radi 170 vozača teške mehanizacije, koji poštujući sva pravila svoje službe i kompanije a menadžment ističe njihovu izuzetnu efikasnost.

Kada sumiram sve, ovaj posao mi je doneo samo lepe stvari. Imam vremena za sve, da se posvetim porodici, izađem s prijateljima. Moj život je sada neuporedivo bolji i kvalitetniji. Osim toga, posao u Srbija Ziđin Majningu doneo mi je i nova poznanstva i nov način razmišljanja, kao i stabilniji život, kaže Dalibor, koji je zadovoljan platom i uslovima rada.

Zaposlenje u rudarskoj kompaniji, nakon godina rada u međunarodnoj špediciji je za njega, kaže, predstavljalo izazov kojem se maksimalno posvetio, jer smatra da je činjenica što sada radi u industriji, uz bolje uslove rada, veliki napredak.

Zadovoljan je načinom na koji se ovaj rudnik bakra razvija, jer se mnogo radi i ulaže na uređenju, održavanju čistoće, bezbednosti i ozelenjavanju.

Naš rudnik sve više podseća na botaničku baštu i zato se, kad dođemo na posao, osećamo kao da smo na izletu. Samo nam još roštilj nedostaje, kaže u šali Dalibor.

S obzirom na to da je Tim za tešku mehanizaciju u kojem radi jedan od najuspešnijih i najefikasnijih u kompaniji Srbija Ziđin Majning, Dalibor Marković smatra da dobre rezultate postižu zahvaljujući izuzetnoj saradnji, podršci i razumevanju, kako rukovodilaca, tako i među kolegama.

Posao je veoma dobro organizovan i imamo zaista dobro rukovodstvo, kako kinesko, tako i srpsko. Stalno imamo priliku da se usavršavamo, uvek se ističe timski rad, a i mi među sobom delimo iskustva i pomažemo jedni drugima, ističe Marković.

Za dobro funkcionisanje ovog Tima, smatra da je zaslužna mehanizacija poslednje generacije.

U ovom trenutku raspolažu sa sedamdesetak vozila koja se, uverio se,  redovno održavaju, kontrolišu, a o tehničkoj ispravnosti se strogo vodi računa, što doprinosi visokoj produktivnosti.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X