Prezentacija turističkih potencijala kladovske i opštine Požežena u Rumuniji

381 0

KLADOVO, 27. januara 2012. (J.B.K.) – Od decembra 2010. godine u Kladovu i pratnerskoj opštini Požežena u Rumuniju sredstvima predpristupnih fondova EU realizuje se projekat „Integralni razvoj turizma u opštinama Kladovo i Požežena“ čija je vrednost 457.550 evra.

 

Kladovo (foto:djerdapturist)

 

Kako navode u projektnom timu kladovske opštine projekat je u potpunosti usaglašen sa oba specifična cilja Programa prekogranične saradnje Rumunija-Srbija, a reč je o povećanju opšte konkurentnosti privrede u graničnoj oblasti i poboljšanju kvaliteta života zajednice u toj oblasti.

 

Jedna od aktivnosti projekta je i organizovanje Sajma turizma koji će biti održan 30. i 31. januara u kladovskom Domu kulture.

 

Tokom trajanja sajma predstavnici „“Forme Antika“ iz Niša prezentovaće tehničku dokumentaciju tvrđave Festislam čija je revitalizacija jedna od projektnih aktivnosti, a sajam će organizovano obići učenici turističkog odeljenja gimnazije „Sveti Sava“ iz Kladova, kladovski osnovci, kao i članovi Društva za pomoć osobama ometenim u razvoju „Nada“ iz Kladova.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Voz udario traktor

Piše - 1. May 2015. 0
(IST Media, Snežana Stanojević) Putnički voz koji je saobraćao iz Niša ka Zaječaru, juče je oko 13.30 kod sela Mali…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X