Prezentacija turističkih potencijala kladovske i opštine Požežena u Rumuniji

521 0

KLADOVO, 27. januara 2012. (J.B.K.) – Od decembra 2010. godine u Kladovu i pratnerskoj opštini Požežena u Rumuniju sredstvima predpristupnih fondova EU realizuje se projekat „Integralni razvoj turizma u opštinama Kladovo i Požežena“ čija je vrednost 457.550 evra.

 

Kladovo (foto:djerdapturist)

 

Kako navode u projektnom timu kladovske opštine projekat je u potpunosti usaglašen sa oba specifična cilja Programa prekogranične saradnje Rumunija-Srbija, a reč je o povećanju opšte konkurentnosti privrede u graničnoj oblasti i poboljšanju kvaliteta života zajednice u toj oblasti.

 

Jedna od aktivnosti projekta je i organizovanje Sajma turizma koji će biti održan 30. i 31. januara u kladovskom Domu kulture.

 

Tokom trajanja sajma predstavnici „“Forme Antika“ iz Niša prezentovaće tehničku dokumentaciju tvrđave Festislam čija je revitalizacija jedna od projektnih aktivnosti, a sajam će organizovano obići učenici turističkog odeljenja gimnazije „Sveti Sava“ iz Kladova, kladovski osnovci, kao i članovi Društva za pomoć osobama ometenim u razvoju „Nada“ iz Kladova.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X